“Στο μυαλό ενός δράστη” – Το σεμινάριο που παρακολουθούσε η Ρούλα Πισπιρίγκου

“Στο μυαλό ενός δράστη” – Το σεμινάριο που παρακολουθούσε η Ρούλα Πισπιρίγκου

Τι περιελάμβανε το σεμινάριο εγκληματολογίας "Στο μυαλό ενός δράστη" που είχε παρακολουθήσει η Ρούλα Πισπιρίγκου

Για την δολοφονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Μεταξύ των πληροφοριών που είχαν διαρρεύσει όλο το προηγούμενο διάστημα, η συμμετοχή της Πισπιρίγκου σε κύκλο σεμιναρίων εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστήμιου, είχε προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε το NEWS 24/7, παρότι το σεμινάριο ολοκληρώθηκε, χωρίς την ίδια να το παρακολουθεί μέχρι τέλους, η 33χρονη επισκέφτηκε την κλειστή πλατφόρμα των μαθημάτων για τελευταία φορά στα μέσα Μαρτίου, όταν δηλαδή το δράμα για την υπόθεση της Πάτρας είχε κορυφωθεί.

“Στο μυαλό ενός δράστη”: Οι ενότητες του σεμιναρίου

Ο κύκλος των σεμιναρίων Εγκληματολογίας διοργανώνεται από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Παντείου. Έχει δίδακτρα και η διάρκειά του είναι επτά μήνες. Ο πλήρης τίτλος του προγράμματος είναι «Εφαρμοσμένη Εγκληματολογία: Στο μυαλό ενός δράστη» και πραγματοποιείται αποκλειστικά διαδικτυακά.

Χωρίζεται σε ενότητες και μεταξύ άλλων διδάσκονται οι θεωρίες του εγκλήματος, οι τρόποι εφαρμογής του νόμου, τα βίαια εγκλήματα και ο σωφρονισμός. Υπάρχουν επίσης τηλεδιασκέψεις και γραπτές εργασίες. Στον περσινό κύκλο είχαν εγγραφεί περισσότερα από 800 άτομα και είναι άγνωστο πόσα εξ αυτών ολοκλήρωσαν.

Το σεμινάριο Εγκληματολογίας στο Πάντειο, με τίτλο “Στο μυαλό ενός δράστης”, στο οποίο είχε εγγραφεί η Ρούλα Πισπιρίγκου, περιελάμβανε θεματικές ενότητες, όπως

  • Βιολογικές και ψυχολογικές θεωρίες του εγκλήματος
  • Τα βίαια εγκλήματα
  • Εφαρμογή του νόμου και Αστυνομία
  • Ποινική διαδικασία και ανακριτική
  • Μορφές τιμωρίας και ο ρόλος της φυλακής
  • Δικαστική ψυχολογία

Σεμινάριο εγκληματολογίας: Η τελευταία σύνδεση στην πλατφόρμα

Υπάρχει κάτι ακόμη. Παρότι η Ρούλα Πισπιρίγκου λέει ότι δεν ολοκλήρωσε το πρόγραμμα Εγκληματολογίας στο Πάντειο, η ίδια φέρεται να επισκέφτηκε στις αρχές Μαρτίου την κλειστή πλατφόρμα του σεμιναρίου. Άνθρωπος που είχε παρακολουθήσει το πρόγραμμα αναζήτησε χθες, 30 Μαρτίου, το όνομά της στην καρτέλα όσων εγγράφηκαν και έχουν πρόσβαση.

Από την αυτόματη ενημέρωση φαίνεται ότι η ίδια είχε επισκεφτεί την πλατφόρμα πριν από δέκα μέρες. Επομένως αυτό συνέβη, άγνωστο γιατί, στις 20 ή 21 Μαρτίου, όταν το δράμα της Πάτρας είχε αρχίσει να κορυφώνεται.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα