Στο χρηματιστήριο το 2012

Στο χρηματιστήριο το 2012

Το facebook εκτός από πολυαγαπημένη και δημοφιλή ιστοσελίδα δεν παύει να αποτελεί το όνειρο για πολλούς επενδυτές οι οποίοι θέλουν να πάρουν μερίδιο από τα συνεχώς αυξανόμενα κέρδη του. Αυτό φαίνεται πως σκέφτηκαν τα αφεντικά της ιστοσελίδας και αποφάσισαν να εισέλθουν στο χρηματιστήριο

Στα τέλη του 2012 σχεδιάζει να προχωρήσει σε δημόσια εγγραφή το Facebook, σύμφωνα με μέλος του διοικητικού του συμβουλίου, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η εισαγωγή στο χρηματιστήριο μιας εταιρείας της οποίας η αξία αποτιμάται σε δισεκατομμύρια δολάρια δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι ένα από τα πλέον σημαντικά γεγονότα της δεκαετίας στο χρηματιστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Πίτερ Τιλ, μέλος του ΔΣ του Facebook και συνιδρυτής του PayPal, υπογράμμισε σε χθεσινή του δήλωση στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι η κίνηση αυτή δεν αναμένεται να συμβεί πριν τα τέλη του 2012 ενώ συμπλήρωσε πως εξαρτάται από την επίτευξη μιας σειρά στόχων της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται πως το facebook έχει τουλάχιστον μισό δισεκατομμύριο χρήστες και η αξία του ήταν το 2009 περίπου 800 εκατ. δολάρια, ήτοι 593.765918 ευρώ! 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα