Στον Άρειο Πάγο το γηροκομείο Χανίων

Στον Άρειο Πάγο το γηροκομείο Χανίων
Το γηροκομείο στα Χανιά. Eurokinissi

Τι ζητά η πλευρά του γηροκομείου του Χανίων μέσα από το υπόμνημα που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Υπόμνημα – αναφορά υπέβαλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το γηροκομείο των Χανίων που ελέγχεται για τις συνθήκες διαβίωσης και θανάτου τροφίμων του. Ζητά την άρση των τηλεφωνικών επικοινωνιών καθώς και να καταθέσουν περισσότεροι από 50 μάρτυρες στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του οίκου ευγηρίας Νίκος Ρουσόπουλος, κατά την έξοδό του από το Μέγαρο του Αρείου Πάγου υποστήριξε πως θα πρέπει τηρηθεί η αρχή της μυστικότητας, και ο σεβασμός του τεκμηρίου αθωότητας. «Εμείς μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμία πληροφόρηση παρά μόνο από τα ΜΜΕ» ανέφερε προσθέτοντας πως ζητούν «να κληθούν 52-53 μάρτυρες που ήδη προτείνουμε εμείς, συγγενείς νοσηλευομένων και φιλοξενουμένων πρώην και νυν στον οίκο, να βεβαιώσουν για τις συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων». Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι «δεν μπορεί 5 άνθρωποι να σπιλώνουν τη φήμη όταν στο ίδιο συμβάν ήταν παρόντες άλλοι 1.095 και να μένουν στη σιωπή. Τώρα μιλούσα με Κρήτη, από τις 6 Μαΐου και μετά θα αρχίσει η κλήση δικών μας μαρτύρων στις προανακριτικές αρχές στα Χανιά».

Στις ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις καταγγελίες συγγενών, ο δικηγόρος ανέφερε: «Δεν μπορεί επί 12 χρόνια να μην υπάρχει τίποτα και ξαφνικά να υπήρξε αυτός ο ορυμαγδός. Σίγουρα η ελληνκή δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της όπως το πράττει πάντα και θα καλέσει αυτούς τους 53 ανθρώπους. Δεν μπορώ να ακούω ιστορίες ότι εκεί έβγαζαν τις χρυσές μασέλες, ότι τους ψέκαζαν με αεροζόλ και αυτό που άκουσα τελευταία, ότι “εγώ έβλεπα τον πατέρα μου να τον κακοποιούν και καθόμουν και τον έβλεπα”. Αυτά τα πράγματα δεν στέκουν στην κοινή λογική».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα