Στον εισαγγελέα ο 34χρονος κτηνοτρόφος που εισέβαλε με καραμπίνα στον Οργανισμού Αποζημιώσεων Κοζάνης

Στον εισαγγελέα ο 34χρονος κτηνοτρόφος που εισέβαλε με καραμπίνα στον Οργανισμού Αποζημιώσεων Κοζάνης

Με ποιες κατηγορίες έρχεται αντιμέτωπος ο 34χρονος κτηνοτρόφος που εισέβαλε με καραμπίνα στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κοζάνη. Τι δήλωσε η Ραχήλ Μακρή

Κατηγορίες για παράνομη οπλοφορία και διατάραξη οικιακής ειρήνης αντιμετωπίζει ο 34χρονος κτηνοτρόφος που οδηγείται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης μετά την εισβολή στα γραφεία του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμών και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, ο 34χρονος υποχρέωσε τους υπαλλήλους να αποχωρήσουν, χωρίς να τους απειλήσει, ενώ αυτός παρέμεινε στο χώρο, επικαλούμενος οικονομικές απαιτήσεις που είχε από τον Οργανισμό.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα και ενεργοποιήθηκε ειδική ομάδα αποτελούμενη από διαπραγματευτή και ψυχολόγο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο ειδικός διαπραγματευτής κατάφερε τελικά να πείσει τον 34χρονο να παραδοθεί, διασφαλίζοντας πλήρως τη σωματική του ακεραιότητα.

Η δήλωση της Ραχήλ Μακρή

«Πράξη απόγνωσης» χαρακτηρίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την είσοδο οπλισμένου αγρότη στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κοζάνη.

Σε δήλωσή της η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος Ραχήλ Μακρή, επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «την ώρα που νομοθετεί σε θερινά τμήματα για την απλούστευση διαδικασιών είσπραξης εκατομμυρίων ευρώ σε επιχειρηματίες κολλητούς υπουργών της, δεν έχει μεριμνήσει στο να βάλει δύο υπαλλήλους να συμπληρώνουν σωστά τις αιτήσεις των κτηνοτρόφων που δικαιούνται την εξισωτική αποζημίωση».

Η κ. Μακρή κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε απλούστευση και απλοποίηση της διαδικασίας καταβολής εξισωτικών αποζημιώσεων, και πρόσθεσε ότι «οι καθυστερήσεις αποπληρωμών, η γραφειοκρατία που ταλανίζει τον πρωτογενή τομέα, η κοινωνική αναλγησία και η υπεροψία της κυβέρνησης οδηγεί τους πολίτες σε απόγνωση, αποδεικνύοντας την πλήρη αποδόμηση του κράτους από μια κυβέρνηση που βλέπει τους Έλληνες ως αντικείμενα τιμωρίας και εκδίκησης».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα