Στοχευμένοι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε πρατήρια καυσίμων στην Αττική

Στοχευμένοι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε πρατήρια καυσίμων στην Αττική
Βενζινάδικο INTIME

Οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας γίνονται και θα συνεχιστούν, για την αντιμετώπιση της νοθείας και λαθρεμπορίας καυσίμων

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκαν το διάστημα από 12 Ιανουαρίου έως 3 Φεβρουαρίου, έλεγχοι σε έξι πρατήρια υγρών καυσίμων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, για την αντιμετώπιση της νοθείας και λαθρεμπορίας καυσίμων.

Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν υπό τον συντονισμό του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου (Σ.Ε.Κ.), σε συνεργασία με υπαλλήλους της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Αττικής (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων Αττικής (ΕΛ.Υ.Τ.).

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε έλεγχος της νομιμότητας λειτουργίας των πρατηρίων, ποιοτικός έλεγχος της καθαρότητας και καταλληλότητας των καυσίμων, ποσοτική καταμέτρηση των καυσίμων στις δεξαμενές των πρατηρίων, λήψη στοιχείων από το σύστημα εισροών – εκροών καιέλεγχος τήρησης της φορολογικής νομοθεσίας.

Στο πλαίσιο των επιτόπιων ελέγχων δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις, ωστόσο η έρευνα συνεχίζεται καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα από τα στοιχεία που συλλέχθηκαν (φορολογικός έλεγχος, ανάλυση χημικής σύστασης καυσίμων, ισοζύγιο εισροών – εκροών).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα