Σχέδιο αποσταθεροποίησης με “δάκτυλο” Τουρκίας – Στέλνουν χιλιάδες μετανάστες στα σύνορα
Πάνω από 4.000 άτομα έχουν κάνει διαρκείς απόπειρες να περάσουν από τα σύνορα του Έβρου και εμποδίστηκαν με χημικά. Σε "Ειδομένη" μετατρέπονται τα σύνορα.
- 29 Φεβρουαρίου 2020 13:15
Οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης της περιοχής με “δάχτυλο” της Άγκυρας «βλέπουν» υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., καθώς δεν έχουν πάψει στιγμή οι Αρχές της Τουρκίας όχι μόνο να παροτρύνουν τους μετανάστες στην χώρα τους και συγκεκριμένα στην Ανδριανούπολη, στην Κωνσταντινούπολη και στα παράλια να προωθηθούν στην χώρα μας αλλά τους παρέχουν και δωρεάν μετακίνηση με λεωφορεία… Στην ουσία δηλαδή ένα Κράτος έχει μετατραπεί σε διακινητή.
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που, σύμφωνα με τις ελληνικές αρχες, ουδεμία σχέση έχουν με την Ιντλίμπ όπως επιμένει ψευδώς η απέναντι πλευρά, συνωστίζονται στο επίσημο διασυνοριακό τελωνιακό πέρασμα στις Καστανιές του Έβρου αλλά και κατά μήκος ολόκληρης της συνοριογραμμής του Έβρου.
Αντίστοιχα στα παράλια περιμένουν τις βάρκες για να περάσουν απέναντι, παντελώς ανενόχλητοι και υποβοηθούμενοι από τις τουρκικές Αρχές, παραβιάζοντας πλήρως όχι μόνο τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει με την χώρα μας και την ΕΕ για τις οποίες δέχονται παχυλές επιδοτήσεις, αλλά και τις διακριτές έννοιες ενός ευνομούμενου Κράτους.
Η χώρα μας στην ουσία στέκεται μόνη της για άλλη μία φορά χωρίς καμία αντίδραση από την ΕΕ να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που προφανώς δεν έχει δημιουργήσει και έτσι τα ελληνοτουρκικά σύνορα σύντομα έχουν μετατραπεί σε Ειδομένη.
Πάνω από 4.000 μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στην τουρκική πλευρά των συνόρων. Από χθες έως το μεσημέρι του Σαββάτου αλλά και κατά τη διάρκεια ολόκληρης της νύχτας έχουν γίνει εκατοντάδες απόπειρες να περάσουν τα σύνορα πετώντας πέτρες και αντικείμενα στους Έλληνες αστυνομικούς και όλες έχουν αποτραπεί με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Κάθε σπιθαμή των συνόρων έχει αποκτήσει πλέον ένα ανθρώπινο τείχος αποτελούμενο από αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.
Συνολικά από την Παρασκευή, 66 άτομα κατάφεραν να περάσουν προσωρινά αυτό το «τείχος» και συνελήφθησαν. Προς απάντηση στους ισχυρισμούς της Άγκυρας, κανείς εξ αυτών όχι μόνο δεν προέρχεται από την Ιντλίμπ, αλλά ούτε καν από την Συρία, σύμφωνα με την αστυνομία.
Αντίστοιχα στα νησιά του Β. Αιγαίου από χθες έως σήμερα έχουν εισέλθει στην χώρα με βάρκες από την Τουρκία, 181 μετανάστες. Από αυτούς, χθες οι 69 στην Λέσβο, 53 στην Σάμο και σήμερα από το πρωί έως το μεσημέρι, έχουν εισέλθει 27 στην Λέσβο (που διασώθηκαν) και 32 στην Σάμο.
Σημειώνεται ότι ενώ διαδραματίζονταν αυτές οι εικόνες στον Έβρο, το βράδυ της Παρασκευής ομάδα περίπου 100 μεταναστών επιχείρησε να κάνει πορεία διαμαρτυρίας από το ΚΥΤ της Μόριας Λέσβου, προς την πόλη, απετράπησαν με φραγμό από την Αστυνομία και οδηγήθηκαν πίσω, δίχως να σημειωθούν συγκρούσεις. Δύο 24ωρα πριν είχαν σημειωθεί επεισόδια με μετανάστες στην Κω, ενώ επίσης το βράδυ ξέσπασαν επεισόδια κυρίως μεταξύ διαφορετικών εθνοτήτων μεταναστών στο ΚΥΤ της Χίου με αποτέλεσμα να γίνει επέμβαση από την Αστυνομία για να αποκατασταθεί η τάξη και πραγματοποιήθηκαν 5 συλλήψεις.
Αυτό που στην ουσία προκαλεί πονοκέφαλο για τις ελληνικές Αρχές είναι να μην υπάρξει το φαινόμενο του «ντόμινο», δηλαδή κάποιος… συντονισμός μεταξύ των μεταναστών, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ταραχές σε δομές σε διάφορα σημεία της χώρας και προσπαθούν να λάβουν μέτρα αποτροπής μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Οι συσκέψεις της πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας της Αστυνομίας είναι συνεχείς για το ζήτημα, στο οποίο προφανώς εμπλέκονται πολλές Υπηρεσίες και στο επίπεδο πληροφοριών για όσα διαδραματίζονται στην απέναντι όχθη του Αιγαίου, υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις κάτι που θέλησε να δείξει και με την επίσκεψή του στον Έβρο χθες ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και δεδηλωμένη η απόφαση να μην πετύχει η Άγκυρα τους σκοπούς της έναντι της Ελλάδας με όπλο το μεταναστευτικό.
Επί του παρόντος το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης επιχειρεί στον Έβρο, αν χρειαστούν επιπλέον ενισχύσεις σε πρώτη φάση θα είναι από την Κεντρική Μακεδονία και ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν να μεταφερθούν δυνάμεις καταστολής και από άλλα σημεία της χώρας, πιθανόν και από την Αθήνα.
Αντίστοιχα στα θαλάσσια σύνορα αποστέλλονται ενισχύσεις του Λιμενικού στα νησιά και επιχειρούν πλέον 52 σκάφη του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού κατά μήκος των θαλασσίων συνόρων, που αποτελούν και το πιο δύσκολο σημείο να ελεγχθεί πλήρως, ειδικά όταν πλησιάζει ο καιρός που οι καιρικές συνθήκες θα βελτιώνονται συνεχώς.