Τα φαβορί για την ανάδειξη του πιο κιτς και παράνομου σαλονιού σε ελληνική παραλία

Τα φαβορί για την ανάδειξη του πιο κιτς και παράνομου σαλονιού σε ελληνική παραλία
young man lie on red vintage couch in the sea Getty Images/iStockphoto

Εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζουν όσα τοποθετούν επιχειρηματίες στις ελληνικές παραλίες. Η Κουρούτα και οι Αποθήκες της Άνδρου διαγωνίζονται για την ανάδειξη τις χειρότερης επιλογής.

Σε πρόσφατο ρεπορτάζ για το πώς βγαίνουν οι άδειες για τη χρήση παραλίας και αιγιαλού (πόσο ωραία είναι όλα δομημένα, ώστε να έχουν δίκιο όλοι -και να μη φταίει κανείς) ο Δήμαρχος Σερίφου, Κώστας Ρεβίνθης είπε -μεταξύ άλλων- ότι η απουσία κοινής οδηγίας για το τι επιτρέπεται να τοποθετήσουν οι επιχειρηματίες, έχει οδηγήσει σε πράγματα που ξεπερνούν τη φαντασία μας.

Τα πουφ (εκμετάλλευσης ιδιώτη που δεν είχε καν άδεια λειτουργίας καταστήματος) μπροστά σε αλμυρίκια, ήταν πολύ δυνατή υποψηφιότητα για το Νο1, έως ότου έγινε viral αυτό που ακολουθεί.

Βρίσκεται στην Κουρούτα της Αμαλιάδας και μεταξύ αυτών που πρέπει να επισημανθούν είναι το υλικό των πολυθρονών. Που δεν είναι ξύλο, δεν είναι νοβοπάν και δεν είναι πλαστικό. Είναι κάτι στη μέση όλων αυτών, με το αποτέλεσμα να είναι άβολο μεν, αλλά να μην το διαλύει η αλμύρα και το νερό.

Προφανώς και το γεγονός ότι φτάνουν έως τη θάλασσα είναι παράνομο. Bασικά, η ύπαρξη τους αυτή καθ’ αυτή είναι παράνομη, αφού δεν είναι ξαπλώστρες.

Σε κάθε περίπτωση, ο συγκεκριμένος θρόνος φαίνεται να προηγείται στη ‘μάχη’ για την ανάδειξη του πιο κιτς καθιστικού που έχει τοποθετηθεί φέτος στην ακροθαλασσιά, καθώς όλες οι άλλες σχετικές υποψηφιότητες αφορούν έπιπλα με ύφασμα. Στην Κουρούτα τοποθετήθηκε πρωτότυπη κατασκευή.

Βέβαια, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πως ο επιχειρηματίας στην Άνδρο (στην παραλία Αποθήκες) δεν αρκέστηκε στο να πάρει ένα σαλόνι Louis XV και να το πάει δίπλα στη θάλασσα, σε σπηλιά. Έφτιαξε κανονική συνθήκη σαλονιού, τοποθετώντας στο βράχο πίνακα και απλίκες. Έβαλε και ένα ψεύτικο φυτό δίπλα στον καναπέ και ολοκλήρωσε το concept.

Ξεκάθαρα ‘πειράζει’ το φυσικό τοπίο, κάτι που απαγορεύει ρητά η νομοθεσία. Εκεί αναφέρεται πως και οι επιχειρηματίες που μισθώνουν παραλία και αιγιαλό, μπορούν να τοποθετούν ομπρέλες, ξαπλώστρες και τραπεζάκι. Όχι ό,τι περισσεύει από ανακαινίσεις ή ό,τι τους έλθει στο μυαλό.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα