Τα καλύτερα First Person Shooter video games

Τα καλύτερα First Person Shooter video games

Halo 2, Call of Duty 4, Counter-Strike, Tom Clancy's Rainbow Six, America's Army! Αυτά είναι τα καλύτερα FPS videogames

Halo 2, Call of Duty 4, Counter-Strike, Tom Clancy’s Rainbow Six, America’s Army! Αυτά είναι τα καλύτερα FPS videogames
Halo 2 (2004)

FPS


Xbox, Microsoft Windows



Η φυλή των Covenant απειλεί να εξαφανίσει την ανθρωπότητα και ο μόνος που μπορεί να το αποτρέψει είναι ο Master Chief, ένας γενετικά τροποποιημένος πολεμιστής.



Το sequel του, επίσης πολύ επιτυχημένου, Halo: Combat Evolved πήρε πολύ καλές κριτικές στον τομέα του multiplaying και έκανε πωλήσεις 8,46 εκατομμυρίων αντιτύπων.









Call of Duty 4: Modern Warfare (2007)

FPS


Mac OS X, Microsoft Windows, PlayStation 3, Wii, Xbox 360



Οι Βρετανοί S.A.S και οι Αμερικάνοι πεζοναύτες επιχειρούν σε ένα μεταβαλλόμενο πεδίο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε πολεμικό υλικό. Η ακρίβεια, η συνεργασία και ο συντονισμός είναι απαραίτητα στοιχεία για την τελική επικράτηση.



Εκτός από την κινηματογραφική ποιότητα ήχου και εικόνας, το Call of Duty 4: Modern Warfare ήταν ένας από τους καλύτερους τίτλους στο multiplaying και απέσπασε διάφορα βραβεία όπως για το καλύτερο Xbox παιχνίδι από την IGN. Οι συνολικές τους πωλήσεις έφτασαν τα 13 εκατομμύρια αντίτυπα.









Counter-Strike (1999-2004)

Tactical FPS


Microsoft Windows, Mac OS X, Xbox



Χωρίς κάποιο ιδιαίτερο story και περισσότερο γνωστό για τη υποκουλτούρα η οποία αναπτύχθηκε γύρω του παρά για το gameplay, το Counter-Strike ήταν το παιχνίδι που γέμισε τα ίντερνετ καφέ.



Οι συνολικές του πωλήσεις έφτασαν τα 9,2 εκατομμύρια αντίτυπα ενώ συνέχισε να πουλάει για αρκετά χρόνια μετά την κυκλοφορία και παρότι τεχνολογικά ήταν ξεπερασμένο.









Tom Clancy’s Rainbow Six (1998)

Tactical FPS

Microsoft Windows, Mac OS, PlayStation, Nintendo 64, PlayStation Network



Ο John Clark ηγείται της αντιτρομοκρατικής μονάδας Rainbow που αποτελείται από τους καλύτερους στρατιώτες των χωρών του ΝΑΤΟ. Λίγο μετά τη σύσταση της αναλαμβάνει την πρώτη της αποστολή, την εξάρθρωση του Phoenix Group που έχει στην κατοχή της βιολογικά και χημικά όπλα.



Το αγαπημένο των κριτικών, το Tom Clancy’s Rainbow Six κυκλοφόρησε το 1998 σαρώνοντας τα βραβεία του τύπου. Το IGN το ανακήρυξε το καλύτερο FPS για Xbox, το GameSpy το βαθμολόγησε με 5/5 ενώ το κοινό το λάτρεψε για τα mechanics, τα γραφικά του και το multiplaying. Οι πωλήσεις του έφτασαν τα 1,7 εκατομμύρια αντίτυπα.









America’s Army (2002)

Tactical FPS

Windows , Linux, Mac OS X



Το πιο ρεαλιστικό videogame με θέμα τον πόλεμο σχεδιάστηκε από το Συνταγματάρχη Casey Wardynski και εκτός από το τεράστιο κοινό που δημιούργησε χρησιμοποιήθηκε από τον αμερικανικό στρατό για την εκπαίδευση στρατιωτών.



Από τη στιγμή της κυκλοφορίας του καταγράφηκαν πάνω από 9 εκατομμύρια downloads και βρισκόταν στη λίστα με τα δέκα καλύτερα FPS παιχνίδια του Gamespy από το 2002 μέχρι το 2008.








Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα