Τα πρόσωπα της τηλε-κόντρας

Τα πρόσωπα της τηλε-κόντρας

Την Πέμπτη στις 20.00 θα γίνει το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών για τις ευρωεκλογές. Ποιοι δημοσιογράφοι θα συμμετάσχουν

Την προσεχή Πέμπτη στις 20.00 θα διεξαχθεί στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, το οποίο αναμένεται να διαρκέσει τρεις ώρες.

Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Αλέκα Παπαρήγα, Αλέκος Αλαβάνος. Γιώργος Καρατζαφέρης είναι οι σίγουροι πέντε αρχηγοί των κομμάτων της Βουλής. Η συμμετοχή του Στέλιου Παπαθεμελή είναι “στον αέρα” αφού, η ΝΔ επιθυμεί τη συμμετοχή του και το ΠΑΣΟΚ διαφωνεί με την προοπτική αυτή.

Συντονίστρια της συζήτησης (και εκπρόσωπος της ΕΡΤ) θα είναι η Μαρία Χούκλη. Η Όλγα Τρέμη θα εκπροσωπεί το Mega, ο Νίκος Ευαγγελάτος τον ΑΝΤ1, o Aντώνης Σρόιτερ τον Alpha, ο Αιμίλιος Λιάτσος το Star, o Ανδρέας Κωνσταντακάτος το Alter και η Σία Κοσιώνη τον ΣΚΑΪ.

Οι θεματικές ενότητες στις οποίες θα “εξεταστούν” οι ερωτηθέντες είναι: Ευρώπη και Εξωτερική πολιτική, Οικονομία και ανάπτυξη, Κοινωνική πολιτική, Παιδεία, Περιβάλλον, Δημόσια διοίκηση και διακυβέρνηση.

Οι ερωτήσεις θα έχουν διάρκεια 30 δευτερόλεπτα και θα υποβάλλονται διαδοχικά από τους δημοσιογράφους, ενώ κάθε κύκλος θα ξεκινά από διαφορετικό πολιτικό αρχηγό. Ο χρόνος απάντησης θα είναι 1,5 λεπτό, ενώ ο δημοσιογράφος θα έχει δικαίωμα επαναφοράς με ερώτημα διάρκειας 30 δευτερολέπτων. Ο χρόνος απάντησης σε αυτό θα είναι το πολύ ένα λεπτό.

Και οι εφτά δημοσιογράφοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους και ζήτησαν αλλαγή των όρων διεξαγωγής των ντιμπέιτ αμέσως μετά τις ευρωεκλογές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα