Tech News Weekly

Tech News Weekly

Μάθετε πρώτοι αυτοί την εβδομάδα για το VLC Media Player 1.0.0, την ανοδική πορεία του Bing, την αλλαγή φιλοσοφίας στο νέο Norton Internet Securit...

Μάθετε πρώτοι αυτοί την εβδομάδα για το VLC Media Player 1.0.0, την ανοδική πορεία του Bing, την αλλαγή φιλοσοφίας στο νέο Norton Internet Security, το νέο LG Louvre και τις σημαντικότερες ειδήσεις από το χώρο της τεχνολογίας.
VLC Media Player 1.0.0



Η νέα έκδοση, 1.0.0, του δημοφιλούς VLC Media Player, είναι διαθέσιμη υποστηρίζοντας HD βίντεο, πολλά νέα φορμάτ, περισσότερες ταχύτητες αναπαραγωγής και AirTunes.



Ο VLC Media Player 1.0.0 είναι διαθέσιμος δωρεάν για Windows, Mac και Linux.




Το Bing ξεπέρασε Digg, Twitter και CNN



Η ανερχόμενη πορεία του Bing, της νέας μηχανής αναζήτησης της Microsoft, συνεχίζεται. Από τις αρχές Ιουνίου που ανακοινώθηκε έχει καταφέρει να αποσπάσει σημαντικό μερίδιο αγοράς από το Google και από τις 9 Ιουλίου να ξεπεράσει σε επισκεψιμότητα τα δημοφιλή Digg, Twitter και CNN. Παραδόξως, ένα από τα site που βρίσκονται ανάμεσα στα, μόλις, 12 μέχρι την κορυφή της επισκεψιμότητας (σύμφωνα με τα στοιχεία του Compete.com) είναι το Live.com. Ο προκάτοχος του Bing διατηρεί τις περισσότερες δικτυακές υπηρεσίες της εταιρείας όπως το
Hotmail και μια αλλαγή θα μπορούσε να εκτοξεύσει την πλατφόρμα στις πρώτες θέσεις της κατάταξης.




42 ευρώ φτηνότερο το Kindle 2



Πέντε μόλις μήνες μετά την ανακοίνωση του Kindle 2, η Amazon ανακοίνωσε μείωση κατά 42 ευρώ στην τιμή του, προσφέροντας το στα 214 ευρώ! Ο λόγος πίσω από τη μείωση φαίνεται πως είναι ο έντονος ανταγωνισμός. Τα smartphones, εδώ και αρκετό καιρό, προσφέρουν τις ίδιες και περισσότερες λειτουργίες με εξαίρεση την οθόνη ανάγνωσης.




Αλλαγή φιλοσοφίας στο νέο Norton Internet Security



Η Symantec υιοθετεί μια νέα στρατηγική ασφάλεια που θα εφαρμόζει το Norton Internet Security 2010. Οι άξονες της στρατηγικής αυτής είναι τρεις: Η φήμη των εφαρμογών, η ανίχνευση της συμπεριφοράς του malware και η επιμόρφωση των χρηστών.



Η φήμη των εφαρμογών στηρίζεται στην ενημέρωση της εταιρείας από τους ίδιους τους χρήστες που έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα ασφάλειας με μια εφαρμογή.



Η ανίχνευση της συμπεριφοράς γίνεται από τη μηχανή SONAR 2, που επιβλέπει σε πραγματικό χρόνο τη δραστηριότητα των διεργασιών και αν προκαλούν προβλήματα ασφάλειας.




Τέλος, το Norton Internet Security 2010 θα ενημερώνει κάθε χρήστη που αντιμετώπισε προβλήματα για το τι ακριβώς συνέβη, ώστε να αποφεύγει στο μέλλον παρόμοια σφάλματα.




Περισσότερη σταθερότητα σύντομα στον Firefox



Με μια λειτουργία που ονομάζεται multi-process browsing και ήδη υπάρχει σε ανταγωνιστικούς browser, θα εξοπλιστεί σύντομα ο Firefox.



Ουσιαστικά, κάθε καρτέλα θα λειτουργεί σαν ανεξάρτητη διαδικασία στο λειτουργικό σύστημα ώστε αν κολλήσει μια καρτέλα να μην εμποδίζει τη λειτουργία των υπολοίπων.



Προς το παρόν, το multi-process browsing είναι στο στάδιο ανάπτυξης για Windows και Linux, ενώ μελλοντικά θα ξεκινήσει η ανάπτυξη για Mac OS X.




Νέο μέτωπο στον πόλεμο Google και Microsoft




Η Google ετοιμάζει ένα λειτουργικό σύστημα, το Google Chrome OS, με το οποίο σκοπεύει να ανταγωνιστεί τη Microsoft στην αγορά των netbook. Η ανακοίνωση της είδησης συνοδεύτηκε με πτώση των μετοχών της Microsoft κατά 1,4% και άνοδο αυτών της Google κατά 1,2%.



Οι δύο γίγαντες της πληροφορικής ανταγωνίζονται εδώ και χρόνια ο ένας τον άλλο σε διάφορες αγορές από το ίντερνετ μέχρι τα Smartphones. Το νέο μέτωπο που ανοίγει η Google φαίνεται πως είναι η απάντηση στο Bing της Microsoft που σε ένα μόλις μήνα λειτουργίας έχει καταφέρει να αποσπάσει σημαντικό μερίδιο αγοράς από τη μηχανή αναζήτησης της Google.




Android τηλέφωνο από τη Sony Ericsson προσεχώς








Οι φωτογραφίες ενός τηλεφώνου βασισμένο στο λειτουργικό Android, που κυκλοφόρησαν πρόσφατα στο διαδίκτυο, επιβεβαιώνουν παλιότερες πληροφορίες ότι η Sony Ericsson ετοιμάζει νέο smartphone και μάλιστα χωρίς Windows Mobile όπως το Xperia X1.




Άχρηστα χιλιάδες PC από λάθος του McAfee VirusScan



Η τακτική ανανέωση στη βάση δεδομένων του αντι-ιικού προγράμματος McAfee κατέστησε εκτός λειτουργίας χιλιάδες υπολογιστές στη Γερμανία, στην Ιταλία και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.




Πηγή του προβλήματος θεωρείτε το αρχείο DAT 5664 που μπερδεύει κρίσιμα αρχεία των Windows με ιούς εμποδίζοντας τη λειτουργία τους.



Οι υπεύθυνοι του McAfee δεν έχουν σχολιάσει ακόμα το γεγονός!




LG GC990 Louvre



Ένα ακόμα φωτο-κινητό με κάμερα 12 Mp κυκλοφορεί στην αγορά από την LG. Το GC990 ή Louvre υποστηρίζει εγγραφή βίντεο υψηλής ανάλυσης (720p) στα 30 fps, λειτουργίες WiFi , Bluetooth, και GPS-geotag, αναπαραγωγή DivX και Xvid ενώ η ευαισθησία των φωτογραφιών ανέρχεται στα ISO 3200.




Δε σβήνονται οι φωτογραφίες στα κοινωνικά
δίκτυα



Η ιστοσελίδα Ars Technica αναφέρει ότι οι φωτογραφίες, που σβήνουν οι χρήστες στα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα Facebook και MySpace, στην πραγματικότητα παραμένουν στη βάση δεδομένων των υπηρεσιών μέχρι και δύο μήνες μετά.



Αυτό επιτρέπει σε οποιονδήποτε να έχει πρόσβαση στο υλικό που έχετε σβήσει αρκεί να βρει έναν άμεσο σύνδεσμο π.χ. μέσω αναζήτησης στο Google.




Οι εκπρόσωποι του Facebook και του MySpace δήλωσαν ενήμεροι για το γεγονός ότι μπορεί να χρειαστεί επιπλέον χρόνος για σβηστεί τελείως το υλικό και ότι ήδη κάνουν ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.




Προσφορές



-Απεριόριστα δωρεάν SMS προς όλο τον κόσμο του WHAT’S UP θα μπορούν να απολαμβάνουν πλέον όλοι οι συνδρομητές του, ενεργοποιώντας το πακέτο “Call Them All 600”. Εκτός από 600 λεπτά ομιλίας και videoκλήσεων, και απεριόριστα SMS προς προορισμούς WHAT’S UP, για 30 ημέρες. Η προσφορά ισχύει για ενεργοποιήσεις πακέτων “Call Them All 600” μέχρι τις 6 Αυγούστου 2009. Υπενθυμίζεται ότι το πακέτο “Call Them All 600” κοστίζει μόλις 5 ευρώ και ενεργοποιείται με τη δωρεάν αποστολή του μηνύματος «600» στο 1313.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα