Τέλος από τη Μ. Τρίτη η καραντίνα σε Εχίνο Ξάνθης και Φούστανη Πέλλας

Τέλος από τη Μ. Τρίτη η καραντίνα σε Εχίνο Ξάνθης και Φούστανη Πέλλας
Νίκος Χαρδαλιάς Eurokinissi

Οργή Χαρδαλιά για τους παραβάτες ιερείς και πιστούς: «Οφείλουν επιτέλους να αντιληφθούν ότι δεν είναι περισσότερο πιστοί χριστιανοί από άλλους»

Οι λειτουργίες στις εκκλησίες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών επανέλαβε για ακόμη μία φορά ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την σημερινή συνέντευξη τύπου για τις εξελίξεις γύρω από τον κορονοϊό, στη χώρα μας. Οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου συμπλήρωσε είναι ξεκάθαρες και είναι για να τηρούνται από όλους και χωρίς εξαιρέσεις.

Η συντριπτική, όπως είπε, πλειοψηφία των ιερέων και των πιστών ακολούθησε τις συστάσεις της ιεραρχίας της Εκκλησίας και τους νόμους της Πολιτείας με δύο μόνο δυστυχώς εξαιρέσεις, όπου «πέρα των νομικών συνεπειών κάποιοι οφείλουν επιτέλους να αντιληφθούν ότι δεν είναι περισσότερο πιστοί χριστιανοί από άλλους», ειδικά όταν παραβιάζουν τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, του Κράτους και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των συμπολιτών μας.

Επίσης όπως τόνισε, πρέπει να γίνει σαφές προς όλους ότι δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα.

Οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων ανά ταμείο

Αναφορικά με την καταβολή των συντάξεων και για την αποφυγή συνωστισμού στις τράπεζες, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως οι συντάξεις θα καταβληθούν αυτόν τον μήνα σε διαφορετικές ημερομηνίες. Πιο συγκεκριμένα, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΟΤΕ και των τραπεζών θα πληρωθούν, στις 22 και στις 24 Απριλίου, με βάση τον τελευταίο αριθμό στον ΑΜΚΑ τους, οι συνταξιούχοι ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, στις 27 Απριλίου και οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ, του Δημοσίου, της ΔΕΗ και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, στις 29 Απριλίου.

Κατασχέθηκε κρυμμένη ποσότητα 11,5 τόνων αντισηπτικού

Ο Υφυπουργός ανέφερε επίσης, πως ύστερα από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και κάνοντας χρήση του συστήματος καταγραφής αποθεμάτων που διαθέτει το Υπουργείο εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε αποθήκη 11,5 τόνοι αντισηπτικού το οποίο δεν είχε δηλωθεί και θα αφού ελεγχθεί για την ποιότητά του θα δοθεί προς δημόσια χρήση από κρατικές υπηρεσίες.

Τις επόμενες 18 ώρες τα αποτελέσματα των ελέγχων στον οικισμό Ρομά του Δροσερού Ξάνθης

Συνεχίζοντας με το επιχειρησιακό σκέλος της ενημέρωσης, αναφορικά με τον οικισμό Ρομά στο Δροσερό Ξάνθης, ανέφερε ότι μετέβηκε κλιμάκιο ακολουθώντας το πρωτόκολλο, έγινε σύσκεψη στην περιοχή με όλους τους συναρμόδιους φορείς και σε συνεργασία με τους διαμεσολαβητές και τους ανθρώπους του οικισμού, οι Αρχές προχώρησαν στην οριοθέτηση των περιοχών ελέγχου σε έναν οικισμό, που αποτελεί και έναν από τους μεγαλύτερους της χώρας.

Σήμερα το πρωί ελήφθησαν 335 δείγματα και στις επόμενες 18 ώρες θα έχουν όλα τα απαραίτητα δεδομένα που χρειάζονται για να μπορέσουν να έχουν συνολική εικόνα και να αποφασίσουν τον περαιτέρω σχεδιασμό για την περιοχή.

Πρόσθετα, ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στην επίσκεψή τους στις μονάδες Υγείας της περιοχής και απαντώντας στα «fake news» που για ακόμη μία φορά όπως είπε περισσεύουν, θέλησε να δώσει συγχαρητήρια στην Διοικήτρια του Νοσοκομείου και σε όλες τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας διότι χειρίστηκαν με εξαιρετική αμεσότητα, εφαρμόζοντας όλα τα πρωτόκολλα που χρειάζονταν, το κρούσμα που βρέθηκε στο νοσηλευτικό προσωπικό και παρά τα αντίθετα που λέγονται, 101 άτομα του προσωπικού ελέγχθηκαν όλα και όλα είναι αρνητικά.

Χαρδαλιάς για διοικήσεις οίκων ευγηρίας: «Κάθε παράβαση θα αντιμετωπίζεται ως απειλή κατά της ανθρώπινης ζωής»

Αναφορικά με τον οίκο ευγηρίας, όπως ανέφερε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, χθες δεν έγινε μόνο έλεγχος στη Νέα Μάκρη αλλά και σε άλλους οίκους ευγηρίας σε όλο το λεκανοπέδιο και αφορούσε οίκους ευγηρίας που ήταν συνδεδεμένοι με ιχνηλατήσεις κρουσμάτων και με οδηγίες που είχαν δοθεί πριν από ημέρες και που ήθελαν να δουν αν οι οδηγίες αυτές ακολουθούνταν και τηρούνταν.

Το αποτέλεσμα που αφορά στην καραντίνα, ανέφερε πως είναι μία συνήθης επιχειρησιακή τακτική μέχρι να έχουν αποτελέσματα από όλους τους ελέγχους, θα δώσει την δυνατότητα να αξιολογήσουν την πραγματική κατάσταση και να προχωρήσουν με τις οδηγίες που ο ΕΟΔΥ έχει ήδη δώσει.

Μάλιστα, σε αυτό το σημείο ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως η προστασία και η διαφύλαξη της υγείας των συμπολιτών μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες είναι αδιαπραγμάτευτη και σταθερή πτυχή στην υπηρεσιακή πρακτική που ακολουθούν και κάλεσε όλους όσους έχουν την ευθύνη λειτουργίας των συγκεκριμένων οίκων ευγηρίας είτε ως ιδιοκτήτες είτε ως φορείς, να τηρούν κάθε πρωτόκολλο προστασίας αναφορικά με τους φιλοξενούμενους. Οι έλεγχοι προειδοποίησε θα είναι ενδελεχείς, θα είναι διαρκείς και κάθε παράβαση θα αντιμετωπίζεται ως απειλή κατά της ανθρώπινης ζωής.

Παράταση καραντίνας στην Μεσοποταμία Καστοριάς και άρση σε Εχίνο Ξάνθης και Φουστάνη Πέλλας

Ο Υφυπουργός ανήγγειλε και την παράταση της καραντίνας για καθαρά προληπτικούς λόγους, στην δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας του Δήμου Καστοριάς για 10 ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 24 Απριλίου.

Παρατείνονται επίσης μέχρι τις 27 Απριλίου τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν από τις 31 Μαρτίου, στους Δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος και Νεστορίου της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, αλλά και για τους Δήμους Ξάνθης και Μύκης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης. Αυτά αφορούν στην απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί της επομένης, αναστολή της κατ’ εξαίρεση δυνατότητας μετακίνησης των περιπτώσεων Β4, Β5, Β6, με τις εξαιρέσεις που ήδη ισχύουν και η λήψη επιπλέον μέτρων κατά την λειτουργία των Λαϊκών Αγορών και των σουπερμάρκετ.

Με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης ιού αποφασίστηκε να παραταθεί ο περιορισμό κίνησης των πολιτών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης μέχρι και τις 20 Απριλίου. Για τον ίδιο λόγο, αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε ο περιορισμός κίνησης των πολιτών σε σημεία του Δήμου Ιωαννίνων. Πιο συγκεκριμένα, στην παραλίμνιο περιοχή από πλατεία Μαβίλη μέχρι και το τέλος του ποδηλατοδρόμου (περιοχή Κατσικάς), στους παραδρόμους εκατέρωθεν της περιφερειακής οδού Ιωαννίνων (από τη διασταύρωση της οδού Σταύρου Νιάρχου έως το τούνελ αεροδρομίου- Οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου) και στο περιαστικό μονοπάτι δασυλλίου Ιωαννίνων (περιοχή Φρόντζου)

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών θα ισχύει έως 27 Απριλίου, για τις καθημερινές (Δευτέρα ως και Παρασκευή) από τις 2 το μεσημέρι έως τις 8 το πρωί της επομένης ημέρας και καθ’ όλο το 24-ωρο για τα Σάββατα και τις Κυριακές.

Τέλος, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ανακοίνωσε πως αύριο ολοκληρώνεται η καραντίνα στον Εχίνο Ξάνθης και στην Φούστανη Πέλλας και ευχαρίστησε τους πολίτες των περιοχών και τις δημοτικές Αρχές των περιοχών αυτών για την υπομονή, την πειθαρχία και την άριστη συνεργασία που επέδειξαν όλο αυτό το διάστημα.

Συστηματικοί και ακατάπαυστοι οι έλεγχοι για άσκοπες μετακινήσεις πολιτών σε όλη τη χώρα

Συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας του τόπου κατοικίας και άσκοπες μετακινήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα από τις 6 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια, 52 παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας.

Συγκεκριμένα, 25 στην Κεντρική Μακεδονία, 5 στην Αττική, 4 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 4 στην Ήπειρο, 3 στη Στερεά Ελλάδα, 3 στη Δυτική Μακεδονία, 2 στην Πελοπόννησο, 2 στην Κρήτη, 2 στη Θεσσαλία, ένας στο Νότιο Αιγαίο και ένας στη Θεσσαλονίκη.

Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (26) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.

Από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 211 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 133 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Επίσης σημειώθηκαν 717 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ.

Συγκεκριμένα, 172 στην Αττική, 74 στη Δυτική Ελλάδα, 69 στην Κεντρική Μακεδονία, 68 στη Θεσσαλονίκη, 57 στο Βόρειο Αιγαίο, 55 στην Πελοπόννησο, 51 στην Κρήτη, 36 στα Ιόνια Νησιά, 34 στη Στερεά Ελλάδα, 30 στη Θεσσαλία, 24 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 21 στην Ήπειρο, 16 στο Νότιο Αιγαίο και 10 στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, ημερομηνία έναρξης του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 36.590 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα