Τέμπη: Αδερφός θύματος έγραψε με τρακτέρ “Δεν Έχω Οξυγόνο” σε έκταση 100 στρεμμάτων

Διαβάζεται σε 2'
Τέμπη: Αδερφός θύματος έγραψε με τρακτέρ “Δεν Έχω Οξυγόνο” σε έκταση 100 στρεμμάτων
Youtube/@Focus FM 103.6

Η συγκινητική κίνηση του Κριστιάν Ρούτσι, που έχασε τον αδερφό του, Ντένις, στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Πώς φτιάχτηκε το σύνθημα.

Σε μια συγκλονιστική, συμβολική κίνηση προχώρησε ο αδερφός ενός εκ των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ο λόγος για τον Κριστιάν Ρούτσι, ο οποίος με την βοήθεια ενός αγρότη φίλου του και τη χρήση τρακτέρ, χάραξε τις λέξεις “Δεν Έχω Οξυγόνο” σε μία έκταση 100 στρεμμάτων.

Ο Κριστιάν έχασε τον αδερφό του, Ντενίς Ρούτσι, στις 28 Φεβρουαρίου του 2023.

Το σύνθημα, που φώναξαν χιλιάδες πολίτες κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων εις μνήμην των θυμάτων των Τεμπών, σχηματίστηκε σε μια κοιλάδα στην περιοχή Γαλαρινός, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Πώς φτιάχτηκε το σύνθημα με τα τρακτέρ

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus FM για την κίνησή του και πώς την υλοποίησε μαζί με τον φίλο του, Ανέστη, ο Κριστιάν Ρούτσι σημείωσε:

“Όλο αυτό ξεκίνησε από μία ιδέα. Πήγαμε στο χωράφι, το μελετήσαμε. Ούτε μαθηματικοί είμαστε, ούτε σαΐνια. Πήραμε ιμάντες και διαστάσεις από τις άκρες του χωραφιού για να δούμε σε ποιο πλαίσιο θα γίνει το “Δεν έχω οξυγόνο”. Γύρω στα 5 μέτρα ήταν η απόσταση από το ένα γράμμα στο άλλο. Το βράδυ δεν μπορούσα να κοιμηθώ από την υπερένταση”.

Όπως ανέφερε, το έργο έγινε το περασμένο Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου.

Μία εβδομάδα το σχεδιάζαμε. Το Σάββατο ξεκινήσαμε 06:00 – 07:00, ανεβήκαμε στο χωράφι, ξεκινήσαμε με τα πόδια να το μετράμε μέτρο μέτρο. Με υπολογιστή και τοπογραφικό υπολογίσαμε τα κενά ανάμεσα στις λέξεις και στα γράμματα. Με πολλή προσπάθεια και κόπο φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα” δήλωσε από την πλευρά του ο Ανέστης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα