Τέμπη: Απολογούνται άλλοι δύο σταθμάρχες – Τι θα υποστηρίξουν

Τέμπη: Απολογούνται άλλοι δύο σταθμάρχες – Τι θα υποστηρίξουν
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Οι δύο σταθμάρχες που είχαν βάρδια τη νύχτα που σημειώθηκε το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη αναμένεται να απολογηθούν σήμερα, Παρασκευή (24/3) ενώπιον του Εφέτη Ανακριτή.

Στον Εφέτη Ανακριτή που διερευνά την τραγωδία των Τεμπών αναμένεται να βρεθούν σήμερα, Παρασκευή (24/3), στις 10 το πρωί, οι δυο σταθμάρχες που είχαν βάρδια τη νύχτα του μοιραίου σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Κατηγορούνται για διατάραξη των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή.

Σημειώνεται ότι οι δύο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας στο σταθμό Λάρισας, φέρεται ότι είχαν φύγει από την εργασία τους πριν από τη λήξη της βάρδιάς τους. Ο προϊστάμενος επιθεώρησης ζήτησε κι έλαβε προσθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο συμβασιούχος σταθμάρχης, ο οποίος υπενθυμίζεται έχει υποχρέωση σε 8ωρη βάρδια, δήλωσε “ψύχραιμος, αλλά πολύ στεναχωρημένος”. Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο πατέρας του είπε πως είναι όλοι τους πολύ αγχωμένοι. “Έχουμε να κοιμηθούμε πέντε μέρες, είναι πολύ αγχωμένο και ταραγμένο το παιδί” είπε.

Η συνήγορός του, κ. Αποστολάκη, είπε ότι ο εντολέας της είναι συγκλονισμένος και δηλώνει αθώος για την τραγωδία, καθώς το ωράριό του ήταν 8 ώρες.

Σύμφωνα με το onlarissa.net, ο συμβασιούχος σταθμάρχης θα υποστηρίξει στην απολογία του πως δεν αναχώρησε νωρίτερα από την θέση του, αλλά παρέμεινε σε αυτή και 15 λεπτά παραπάνω ενώ ο δεύτερος -και παλαιότερος- σταθμάρχης αναμένεται να παραδεχτεί πως έφυγε μισή ώρα νωρίτερα, ενώ είναι βέβαιο πως θα κληθεί να απαντήσει και στο ποιος διόρθωσε με μπλάνκο την ώρα στο βιβλίο βαρδιών.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα