Τέμπη: Εξιτήριο για την 26χρονη Ανυσία – Βγήκε από την εντατική η 20χρονη Μυρσίνη

Τέμπη: Εξιτήριο για την 26χρονη Ανυσία – Βγήκε από την εντατική η 20χρονη Μυρσίνη

Πάσχα στο σπίτι της θα κάνει η 26χρονη Ανυσία που πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη όπου νοσηλευόταν μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Το μήνυμα του πατέρα της.

Ευχάριστα είναι τα νέα για την 26χρονη Ανύσια που επιστρέφει στο σπίτι της μετά από 44 ημέρες νοσηλείας στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης όπου βρέθηκε μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Την είδηση επιβεβαίωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πατέρας της κοπέλας.

Η 26χρονη ήταν στο δεύτερο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας από Αθήνα για Θεσσαλονίκη και αρχικά νοσηλευόταν με πολλαπλά τραύματα και εγκαύματα, διασωληνωμένη και σε καταστολή στην Α’ ΜΕΘ εγκαυμάτων.

Στα τέλη Μαρτίου βγήκε από τη ΜΕΘ και μεταφέρθηκε σε δωμάτιο έχοντας πλήρη διαύγεια και αντίληψη. Πλέον, η 26χρονη πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα με την οικογένειά της, ενώ για το επόμενο διάστημα θα παρακολουθείται τακτικά από τους γιατρούς του νοσοκομείου «Παπανικολάου» η πορεία της υγείας της.


Το ευχαριστώ του πατέρα της στους αντιπλοιάρχους που έσωσαν το παιδί του

Επιστολή προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχο, Ιωάννη Δρυμούση απέστειλε την περασμένη εβδομάδα ο αντιπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος, Κωνσταντίνος Λιούρης, πατέρας της 26χρονης Ανυσίας, πολυτραυματία στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Σε αυτή, σύμφωνα με το samosvoice.gr, περιγράφει την καθοριστική, όπως εξηγεί, συμβολή των δύο αντιπλοιάρχων του Πολεμικού Ναυτικού Δημητρίου Κατσαούνη και Παρασκευά Καλαβρυτινού στη διάσωση όχι μόνο της κόρης του, αλλά και άλλων τεσσάρων τραυματιών, και εκφράζει την ευγνωμοσύνη της οικογένειας προς τα δύο στελέχη του ΠΝ.

Εκτός εντατικής και η 20χρονη Μυρσίνη

Αισιόδοξα είναι τα νέα και για την 20χρονη Μυρσίνη που επέβαινε και αυτή στη μοιραία αμαξοστοιχία, η οποία βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και μεταφέρθηκε στη νευροχειρουργική κλινική, καθώς η κατάστασή της έχει σταθεροποιηθεί.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας νοσηλεύεται ένα ακόμη αγόρι στην ορθοπεδική κλινική σε πολύ καλή κατάσταση. Αναμένεται να πάρει εξιτήριο τις επόμενες ημέρες.

Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται ακόμη ένας τραυματίας, ο οποίος είχε πάρει εξιτήριο, αλλά εισήχθη και πάλι για προγραμματισμένο χειρουργείο και αναμένεται να λάβει εξιτήριο σύντομα.

Δύο άτομα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση

Στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας βρίσκεται ένα κορίτσι σε σταθερή και καλύτερη κατάσταση και οι γιατροί αισιοδοξούν ότι η κατάσταση της υγείας της θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο τις επόμενες ημέρες.

Στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας νοσηλεύεται και ο Γεράσιμος, οποίος είναι και ο μοναδικός επιζώντας από το πρώτο βαγόνι του τρένου. Η κατάστασή του είναι σταθερή, αλλά παραμένει σοβαρή.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα