Τέμπη: Οδός στη Λάρισα πήρε το όνομα της Κλαούντια – Αλεξάνδρας Λάτα

Διαβάζεται σε 3'
Μετονομασία δρόμου στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, σε οδό Αλεξάνδρας Λάτα.
Μετονομασία δρόμου στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, σε οδό Αλεξάνδρας Λάτα. OnLarissa

Σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, η εκδήλωση για τη μετονομασία δρόμου στη συνοικία της Λάρισας, σε οδό Αλεξάνδρας Λάτα. Πρόκειται για την 20χρονη φοιτήτρια που σκοτώθηκε στα Τέμπη.

Το όνομα της Κλαούντια – Αλεξάνδρας Λάτα, που σκοτώθηκε στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, την 28η Φεβρουαρίου του 2023, δόθηκε σε οδό σε συνοικία της Λάρισας, σε μία έντονα συγκινησιακά φορτισμένη εκδήλωση το πρωί της Παρασκευής (12/7).

Η τελετή μετονομασίας σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Σωκράτους και Σόλωνα στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, παρουσία της οικογένειας της 20χρονης φοιτήτριας της Στρατιωτικής Ιατρικής και τοπικών φορέων.

Μετονομασία δρόμου στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, σε οδό Αλεξάνδρας Λάτα.
Μετονομασία δρόμου στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, σε οδό Αλεξάνδρας Λάτα.

Σύμφωνα με το Onlarissa, πρόκειται να γίνει και ανέγερση ενός μνημείου στη Λάρισα για όλα τα θύματα των Τεμπών.

 

Η μητέρα της Κλαούντια, Άλμα Λάτα, δήλωσε, μεταξύ άλλων,

Αυτός ο δρόμος θα είναι σαν σημείο συνάντησης με την κόρη μου. Θα φέρω όλους τους μαθητές του 11ου σχολείου και τους φίλους της, να τους μιλάω για το ποιο ήταν αυτό το κορίτσι που με πείσμα και επιμονή ήθελε να φτάσει πολύ ψηλά, το όνειρό της. Και όμως με τόσο πείσμα κατάφερε να κατακτήσει τα πάντα στη ζωή. Όμως σε πολύ μικρή ηλικία, στα 20 της, της έκοψαν το όνειρό της.

Όμως σήμερα πιστέψτε με, είμαι ευτυχισμένη, πιστεύω ότι η κόρη μου σήμερα από ψηλά θα χαμογελά για το ότι όλοι την τιμάνε σήμερα. Είμαστε εδώ γι’ αυτό το κορίτσι μας. Ευχαριστώ όλους και πάντα θα είμαστε πιο δυνατοί για να γίνουμε καλύτεροι σε αυτή τη ζωή”.

Ο Κώστας Ζέβλας, πρώην πρόεδρος της 3ης Δημοτικής Κοινότητας που πήρε και την πρωτοβουλία να προτείνει να μετανομαστεί δρόμος της Νέας Σμύρνης στη μνήμη της Κλαούντια, επισήμανε:

Σήμερα αισθανόμαστε, παρά την θλίψη, χαρούμενοι και δικαιωμένοι, γιατί είχα πάρει μια πρωτοβουλία, να τιμήσουμε αυτό το παιδί που έφυγε τόσο άδικα, δίνοντας το όνομά της σε έναν δρόμος της Νέας Σμύρνης. Μετά την ομόφωνη απόφαση της δημοτικής κοινότητας και του δημοτικού συμβουλίου, δίνουμε το όνομα της Κλαούντιας σε αυτόν τον δρόμο, γιατί η η Κλαούντια για όλη τη συνοικία ήταν ένα εξέχον πρόσωπο που ανέβαινε πολύ ψηλά και θα το κατόρθωνε αν δεν υπήρχε αυτό το άτυχο περιστατικό. Κλαούντια σ’ αγαπάμε και σε θυμόμαστε πάντα”.

“Δεν θα ξεχάσουμε” τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος, σημειώνοντας:

“Βρισκόμαστε εδώ για να τηρήσουμε την υπόσχεση της πόλης, δεν ξεχνάμε. Υλοποιούμε την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, για την ονοματοδοσία, είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε στη μνήμη της Κλαούντια. Είναι και δική μου δέσμευση, δεν πρόκειται να ξεχάσουμε, όπως επίσης και για την ανέγερση ενός μνημείου για το σύνολο των θυμάτων του δυστυχήματος. Ξεκίνησαν ήδη οι πρώτες ενέργειες και διεργασίες. Εκφράζω μέσα από την καρδιά μου την συμπαράστασή μου στην οικογένεια της Κλαούντια, ταυτόχρονα να εκφράσω τον θαυμασμό μου για τον τρόπο που αντιμετωπίζει όλο αυτό το δράμα. Έδειξαν μεγαλείο ψυχής”.

“Η Κλαούντια από σήμερα θα συνεχίσει να ζει στην γειτονιά της στον τόπο που μεγάλωσε και μέσα στις καρδιές μας”, κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα