Τέμπη: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα – “Οι ζωές μας μετράνε”

Τέμπη: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα – “Οι ζωές μας μετράνε”
Πορεία διαμαρτυρίας για τα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη Eurokinissi

Από άκρη σε άκρη, σε όλη τη χώρα, πολίτες, οργανώσεις και συλλογικότητες, πραγματοποίησαν πορείες διαμαρτυρίας για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ηχηρά μηνύματα για τις ζωές των θυμάτων.

Δυναμικές ήταν για δεύτερη συνεχή ημέρα οι πορείες διαμαρτυρίας για τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Οργανώσεις, συλλογικότητες, αλλά και απλοί πολίτες σε όλη τη χώρα, σύσσωμοι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τον άδικο χαμό των θυμάτων.

Στις 18:00 το ΠΑΜΕ είχε προγραμματισμένη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Hellenic Train στα οποία υπήρξε ακτιβίστικη δράση και την Τετάρτη.

Πορεία διαμαρτυρίας για τα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη Eurokinissi


Με κεντρικό σύνθημα “Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή”, εκατοντάδες άνθρωποι, παρά την έντονη βροχόπτωση, έδωσαν το “παρών” στη μαζική συγκέντρωση.

Οι συγκεντρωμένοι άνοιξαν, μάλιστα, μπροστά στη Βουλή γιγαντοπανό με τη φράση «οι ζωές μας μετράνε».

Πορεία διαμαρτυρίας για τα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη Eurokinissi

Αντίστοιχα, στις 18:00 ήταν προγραμματισμένο event καλλιτεχνών στο Σύνταγμα μετά το τέλος του οποίου πραγματοποιήθηκε πορεία στο Σταθμό Λαρίσης. Έξω από το σταθμό “Αττική” σημειώθηκαν επεισόδια, όταν ομάδα αγνώστων παρείσφρησε στην πορεία των καλλιτεχνών, με αποτέλεσμα να γίνει ρίψη βομβών μολότοφ ενώ, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, άγνωστοι άρχισαν να πετάνε πέτρες.

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ένταση και στην πορεία στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη η πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση στην Καμάρα στις 18:00 άλλαξε επίσης χαρακτήρα και αφορά την τραγωδία των Τεμπών. Συλλογικότητες κάλεσαν σε συγκέντρωση στο ίδιο σημείο την ίδια ώρα.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, ομάδα ατόμων επιτέθηκε με πέτρες και πυρσούς στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου στην οδό Δωδεκανήσου.

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε το thestival, ομάδα ατόμων που συμμετείχε στην πορεία πέταξε πέτρες και πυρσούς στη στατική διμοιρία που φρουρούσε τα γραφεία της ΝΔ στην οδό Μιχαήλ Καλού. Δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τα άτομα, κάνοντας χρήση χημικών.

Πάτρα

Στην Πάτρα η πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε επίσης για τη φονική μετωπική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Το κάλεσμα ήταν για τις 18:00 στην πλατεία Όλγας και στηρίχθηκε από συλλογικότητα.

Γιάννενα

Στα Γιάννενα οργανώσεις και συλλογικότητες κάλεσαν τους πολίτες σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της περιφέρειας Ηπείρου στις 18:00.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα