Τέμπη: Θα επιχειρήσει να προσβάλει το πόρισμα της ΕΔΕ ο Ν. Χαυτούρας – Σε αναστολή οι εμπλεκόμενοι γιατροί

Τέμπη: Θα επιχειρήσει να προσβάλει το πόρισμα της ΕΔΕ ο Ν. Χαυτούρας – Σε αναστολή οι εμπλεκόμενοι γιατροί
Επιχείρηση μεταφοράς των βαγονιών της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity 62 (IC 62) στα Τέμπη ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS

Ο γιατρός, Νίκος Χαυτούρας, που φέρεται να χορήγησε αναρρωτική - μαϊμού στον επιθεωρητή του σταθμάρχη Λάρισας, γνωστοποίησε, μέσω του δικηγόρου του, ότι θα προσβάλει το πόρισμα της ΕΔΕ ως "μη νόμιμο και άκυρο".

Ο γιατρός και διευθυντής της Νευρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, Ν. Χαυτούρας, έκανε γνωστό μέσω του δικηγόρου του, πως πρόκειται να προσβάλει το πόρισμα της ΕΔΕ, που διέταξε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες στην χορήγηση της αναρρωτικής άδειας στον επιθεωρητή του σταθμάρχη Λάρισας, ως “μη νόμιμο και άκυρο”.

Υπενθυμίζεται ότι οι γιατροί που έδωσαν αναρρωτική άδεια “μαϊμού” διάρκειας 30 ημερών στον επιθεωρητή του σταθμάρχη Λάρισας μετά την τραγωδία στα Τέμπη, τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής ολοκλήρωσε την κατάθεσή του ενώπιον του διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου για τους λόγους που χορήγησε την σχετική αναρρωτική άδεια το επίμαχο χρονικό διάστημα μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ενώ κατάθεση έδωσε και ο Επιμελητής Α’ για την πολυήμερη άδεια στον επιθεωρητή.

Ο κ. Χαυτούρας φέρεται να επιβεβαίωσε ότι επικοινώνησε μαζί του ο επιθεωρητής Σταθμάρχης -που ελέγχεται υπηρεσιακά για τις παραλείψεις του που οδήγησαν στην σύγκρουση στα Τέμπη– λέγοντάς του ότι δεν αισθάνεται καθόλου καλά και έχει πρόβλημα με τη μέση του. Και όπως τόνισε κατά την κατάθεσή του, ο κ. Χαυτούρας, γνωρίζοντας την κατάστασή του καθώς ήταν θύμα ατυχήματος, τον παρέπεμψε στον Επιμελητή Α΄ γιατρό που είχε υπηρεσία στα εξωτερικά ιατρεία εκείνη την ημέρα.

Ωστόσο, όπως δήλωσε στο πλάισιο της ΕΔΕ, ουδέποτε τον παρέπεμψε με παραπεμπτικό κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα κατέθεσε ο Επιμελητής Α’, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι διαθέτει το σχετικό έγγραφο από τον προϊστάμενό του.

Το πόρισμα της ΕΔΕ

Υπενθυμίζεται ότι από την ΕΔΕ, προέκυψε ότι ο επιθεωρητής του σταθμάρχη έλαβε αναρρωτική άδεια, ενώ δεν υπεβλήθη σε καμία διαγνωστική εξέταση, δεν προσήλθε στα ΤΕΠ αλλά αναζήτησε τον διευθυντή της κλινικής που γνωμάτευσε μόνο με την κλινική εικόνα και χωρίς καμία άλλη εξέταση και εν συνέχεια ο επιμελητής κατ’ εντολή του διευθυντή έδωσε 30ήμερη αναρρωτική άδεια.

Η σπουδή έκδοσης μιας τέτοιας γνωμάτευσης εκτός της συνήθους διαδικασίας που απαιτεί επίσκεψη σε ΤΕΠ ή σε τακτικό ραντεβού και διαγνωστικό έλεγχο και στον χρόνο που γίνεται, ήτοι ένα 24ώρο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα, δικαιολογεί απολύτως τον πειθαρχικό έλεγχο και την ποινική αξιολόγηση των συμπεριφορών.

Εκτός ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ ο κ. Χαυτούρας

Ο γιατρός, Νίκος Χαυτούρας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, είναι και πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών και υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη Μαγνησία τέθηκε εκτός ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος έκανε λόγο για πολιτική – συνδικαλιστική δίωξη με σκοπό να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από την ουσία της υπόθεσης της τραγωδίας των Τεμπών”

Το ΠΑΣΟΚ τόνισε, σε ανακοίνωσή του, πως η απόφαση αυτή ελήφθη για λόγους «αρχής και πολιτικού ήθους», μολονότι -όπως αναφέρει- πρόκειται για παρατυπία που δε σχετίζεται άμεσα με την τραγωδία και δεν παρακωλύει τη δικαστική και πειθαρχική έρευνα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα