Τεχνολογία: Οι σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας (12-18/12/09)

Τεχνολογία: Οι σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας (12-18/12/09)

Μέσω του διαδικτύου θα διατίθεται το Nexus One, το Gmail προσφέρεται πλέον offline, η Sony χάνει 37 δολάρια ανά Playstation 3 ενώ μια νέα υπηρεσία ...

Μέσω του διαδικτύου θα διατίθεται το Nexus One, το Gmail προσφέρεται πλέον offline, η Sony χάνει 37 δολάρια ανά Playstation 3 ενώ μια νέα υπηρεσία προσφέρει “κηδείες” μετά από ηλεκτρονικές αυτοκτονίες. Για όλα αυτά αλλά και τις σημαντικότερες τεχνολογικές ειδήσεις της εβδομάδας ενημερωθείτε στο Tech News Weekly του ΜΕΝ 24.
Nexus One



Ολοένα και περισσότερα στοιχεία για το Nexus One, το τηλέφωνο της Google, έρχονται στη δημοσιότητα. Από ότι φαίνεται η Google σχεδιάζει τη διάθεση του κατευθείαν από το διαδίκτυο, παρακάμπτοντας με αυτό τον τρόπο τους πάροχους κινητής τηλεφωνίας.



Υποδεικνύοντας, παράλληλα, ένα τελείως διαφορετικό επιχειρηματικό μοντέλο από αυτό των Apple, Nokia και RIM, η αγορά πακέτου κινητής τηλεφωνίας θα γίνεται χωριστά κάτι που σημαίνει ότι μπορεί, αν πετύχει, να δημιουργήσει μια νέα μόδα στο marketing και τη διάθεση των smartphones.








Ωστόσο, οι αναλυτές της βιομηχανίας επισημαίνουν ότι η επιτυχία του μοντέλου θα βασιστεί στην τιμή του που θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Αν όντως γίνει αυτό, τότε στα σχέδια της Google δεν είναι το κέρδος από το ίδιο το hardware αλλά από τη συλλογή δεδομένων που διευκολύνουν τη στόχευση διαφημίσεων.




To Gmail γίνεται offline



Σε ότι αφορά τις υπηρεσίες διαδικτύου, μετά από αρκετό διάστημα ανάπτυξης στα Google Labs, το Gmail προσφέρει και offline δυνατότητες όπως τα standalone λογισμικά που επιτρέπουν την ανάγνωση και δημιουργία ενός email χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο. Οσοι επιθυμούν να την ενεργοποιήσουν θα πρέπει να το κάνουν ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες:



1. Είσοδος στο Gmail

2. Κλικ στο “Settings”

3. Κλικ στη καρτέλα “Offline”

4. Επιλογή “Enable Offline Mail for this computer”

5. Κλικ στο “Save Changes”








Παράλληλα, η Google ανακοίνωσε τη δική της υπηρεσία μικρών διευθύνσεων URL σαν αυτές που χρησιμοποιούν τα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το Twitter. Το Goo.gl δίνει έμφαση στην ταχύτητα χωρίς να παραβλέπει τα τυχόν προβλήματα ασφαλείας που μπορεί να δημιουργηθούν.




Super Talent RAID USB 3.0 drives



H Super Talent θα κυκλοφορήσει στην αγορά τα πρώτα RAID flash drives. Υποστηρίζοντας το πρωτόκολλο USB 3.0, τα μοντέλα της σειράς μπορούν να φτάσουν ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων 200 MB/s, αλλά μπορούν να αγγίξουν και τα 320 MB/s μέσω του driver Protocol UAS. Σε ότι αφορά τη χωρητικότητα, θα υπάρχουν 3 μοντέλα, ένα των 32GB, ένα των 64GB και ένα των 128GB, αλλά αρχικά θα είναι διαθέσιμα στην αγορά μόνο αυτά των 64GB.




Ζημιές για τη Sony από το PS3



Στο προσκήνιο έρχεται ξανά το θέμα του κόστους κατασκευής και ο ανταγωνισμός στις παιχνιδομηχανές. Κατά τα φαινόμενα, η Sony χάνει 37 δολάρια για κάθε Playstation 3 αφού το κόστος κατασκευής είναι 336 δολάρια και η τιμή πώλησης του 299. Τα νέα μοντέλα έχουν ήδη αναβαθμιστεί μια φορά προκειμένου να γίνουν πιο οικονομικά στην παραγωγή αλλά αυτό δεν έχει φέρει τo επιζητούμενο κέρδος. Παράλληλα, το Playstation 3 είναι στην τρίτη θέση των πωλήσεων μετά το Wii και το Xbox 360.




Corsair DDR3 Dominator kit




Ένα νέα kit μνήμης DDR3 ανακοίνωσε η Corsair. Το Dominator (CMD24GX3M6A1333C9) διαθέτει έξι modules των 4GB το καθένα που λειτουργούν στα 1333MHz. Η τιμή του ανέρχεται στα 927 ευρώ και είναι διαθέσιμο μόνο από την ιστοσελίδα της εταιρείας.




Ηλεκτρονικές αυτοκτονίες



Η εταιρεία Seppukoo.com προσφέρει τελετουργικές αυτοκτονίες για το Facebook. Για όποιον επιθυμεί τον ηλεκτρονικό και κοινωνικό του θάνατο σε πέντε απλά βήματα, το Seppukoo.com αναλαμβάνει την αποστολή των τελευταίων του λόγων προς συγγενείς και φίλους και τη δημιουργία μιας αναμνηστικής ιστοσελίδας την οποία μπορεί να κάνει διαθέσιμη κάποιος στο κοινωνικό δίκτυο της επιθυμίας του.




Καθυστερήσεις στην παράδοση 27ιντσων Mac



Η Apple πάγωσε τις αποστολές όλων των 27ιντσων Mac μέχρι να επιλυθούν όλα τα προβλήματα με τα γραφικά τους. Όλα ξεκίνησαν όταν ο καναδός Web designer Σκοτ Πρόνιτς δημιούργησε μια ιστοσελίδα για να καταγράψει τα δικά του προβλήματα με ένα νέο iMac. Παράλληλα, ψάχνοντας στα φόρουμ της Apple εντόπισε άλλους 600 περίπου χρήστες με τα ίδια προβλήματα. Τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί αφορούν τόσο την οθόνη όσο και την κάρτα γραφικών.





Αμφιβολίες για την ασφάλεια των Windows 7



Τα Windows 7 είναι λιγότερο ασφαλή από τα Windows Vista σύμφωνα με τον Raimund Genes, διευθυντή τεχνολογίας της εταιρείας Trend Micro. Ο Genes θεωρεί ότι το User Account Control που προκάλεσε πολλά αρνητικά σχόλια στα Vista γιατί απαιτούσε συνεχείς εγκρίσεις, ήταν κομβικό στοιχείο για την ασφάλεια του συστήματος. Η Microsoft προκειμένου να κάνει τα Windows 7 πιο φιλικά στο χρήστη μείωσε τους ελέγχους UAC και σε μια νέα εγκατάσταση τα Windows 7 δεν προσφέρουν την απαιτούμενη προστασία.




«Σαμποτάζ» στην ΑΤΙ



Το Saboteur, ένα third-person shooter με θέμα το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, δεν είναι συμβατό με υπολογιστές που έχουν κάρτα γραφικών της ATI. Τα επίσημα forums της EA (που έχει τα δικαιώματα του παιχνιδιού) έχουν γεμίσει από παράπονα χρηστών. Στα παράπονα αυτά η εταιρεία απάντησε ότι σκοπεύει να κυκλοφορήσει ένα patch.



Ωστόσο, η Pandemic που έχει αναπτύξει το παιχνίδι θα κλείσει μέσα στις επόμενες μέρες και δεν αποκλείεται να καθυστερήσει η κυκλοφορία του. Μέχρι τότε, η EA προτείνει την απενεργοποίηση της υποστήριξης πολλαπλών CPU cores, καθώς μόνο έτσι εκκινεί το παιχνίδι σε συστήματα με γραφικά της ATI.





Νέα θήκη για υποβρύχιο iPod



Μια νέα θήκη της H2O Audio μπορεί να μετατρέψει το iPod σας σε υποβρύχια κάμερα. Η θήκη κοστίζει 80 δολάρια και επιτρέπει το χειρισμό του iPod κάτω από την επιφάνεια του νερού με ειδικά πλήκτρα στην επιφάνεια της.








Σχεδόν σίγουρη η έκδοση 4.0 για το iPhone OS



Διάφορα δεδομένα που εντοπίστηκαν σε server logs υποδεικνύουν ότι η Apple ετοιμάζει μια νέα έκδοση του λειτουργικού iPhone OS που αφορά την 4η γενιά του δημοφιλούς τηλεφώνου.



Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα