Θάνατος φοιτητή στα Σπάτα: Έρευνα για ανθρωποκτονία διέταξε η εισαγγελέας – Τι ζητά ο πατέρας του

Διαβάζεται σε 2'
Θάνατος φοιτητή στα Σπάτα: Έρευνα για ανθρωποκτονία διέταξε η εισαγγελέας – Τι ζητά ο πατέρας του
GLOMEX/MEGA

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του 19χρονου φοιτητή στα Σπάτα, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός από τη μητέρα του στη ντουλάπα του σπιτιού το 2022.

Έρευνα για ανθρωποκτονία φέρεται να διέταξε η εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση του θανάτου του 19χρονου φοιτητή Νικόλα Ντουρτουρέκα, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός από τη μητέρα του στη ντουλάπα του σπιτιού το 2022.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα anikolouli, η εισαγγελέας παρέπεμψε την υπόθεση στην υποδιεύθυνση Δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής, ζητώντας προκαταρκτική εξέταση για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας αφού έλαβε υπόψιν της τα ως τώρα στοιχεία και συσχέτισε τις δικογραφίες που είχαν προκύψει τόσο από την μήνυση του πατέρα Λουκά Ντουρτουρέκα όσο και της μητέρας του άτυχου φοιτητή.

Με αυτήν την ενέργεια ξεκαθαρίζει με τον πιο σαφή τρόπο πως ο θάνατος του άτυχου νέου που βρέθηκε κρεμασμένος από πόμολο ντουλάπας στο δωμάτιο του με τα χέρια πισθάγκωνα δεμένα, δεν είναι αυτοχειρία, συμπέρασμα στο οποίο είχε καταλήξει η προανάκριση που διενεργήθηκε από το τοπικό αστυνομικό τμήμα Σπάτων.

Καθοριστική ήταν η έκθεση του ιατροδικαστή, σύμφωνα με την οποία το ενδεχόμενο της αυτοχειρίας είναι εξαιρετικά δύσκολο ως απίθανο, αλλά και η έκθεση της εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της Δ/νσης Εγκληματολογικών Ερευνών στην οποία αναφέρεται ότι στις χειρόγραφες σημειώσεις του άτυχου φοιτητή, έχει εντοπιστεί διαφορετική γραφή.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο Μέσο, έχει ζητηθεί και δικαστική γραφολόγος να γνωματεύσει επί της εκθέσεως αφού πρώτα ληφθεί δείγμα γραφικού χαρακτήρα από τα κοντινά στο Νικόλα πρόσωπα.

Τι ζητά ο πατέρας από τις αρχές

Ο πατέρας του άτυχου νέου, στη μήνυση που έχει υποβάλει από τις 17 Μαΐου, φέρεται να ζητά άρση τηλεφωνικού απορρήτου ώστε να διασαφηνιστεί ποια κινητά βρίσκονταν στο σπίτι την ημέρα του θανάτου.

Παράλληλα, ζητά να γίνει αναπαράσταση του σκηνικού του απαγχονισμού παρουσία ειδικού πραγματογνώμονα ιατροδικαστή και να καταθέσουν σημαντικά για την υπόθεση πρόσωπα που δεν έχουν κληθεί ακόμη. Ανάμεσα τους και ο πρώην σύντροφος της μητέρας που όπως αναφέρει χαρακτηριστικά εκείνο τον καιρό φιλοξενείτο στο σπίτι των Σπάτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα