Θάνατος τριών κοριτσιών: Βρέθηκαν κι άλλες ουσίες στο αίμα της Τζωρτζίνας – Τι είναι η λιδοκαΐνη και η πριλοκαΐνη
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, καθώς ανιχνεύθηκαν κι άλλες αναισθητικές ουσίες εκτός της κεταμίνης στον οργανισμό της. Ποιες είναι οι άγνωστες ουσίες και τι προκαλούν.
- 02 Απριλίου 2022 08:46
Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, με νέα στοιχεία που προκύπτουν από τον τοξικολογικό έλεγχο να βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με το ereportaz.gr, και άλλες αναισθητικές ουσίες εκτός της “θανατηφόρας” κεταμίνης εντοπίστηκαν από τον τοξικολογικό έλεγχο ο οποίος πραγματοποιήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, καθώς εκτός από τις βενζοδιαζεπίνες ανευρέθησαν και άλλα αναισθητικά εκτός της κεταμίνης, όπως η λιδοκαΐνη και η πριλοκαΐνη.
Όπως προκύπτει από τα έγγραφα-ντοκουμέντα τα οποία βρίσκονται στη διάθεση του ereportaz.gr από τις τοξικολογικές εξετάσεις της άτυχης Τζωρτζίνας προέκυψαν τα εξής αναισθητικά: Κεταμίνη και νορκεταμίνη (μεταβολίτης της κεταμίνης), λιδοκαΐνη και πριλοκαΐνη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι συγκεκριμένες ουσίες εξετάζονται πλέον και εκείνες καθώς σε αντίθεση με την κεταμίνη γι αυτές δεν πραγματοποιήθηκε ποσοτικός έλεγχος. Στις Αρχές υπάρχει έντονος προβληματισμός για τα άλλα δυο φάρμακα της ίδιας κατηγορίας (αναισθητικά) τα οποία εντοπίστηκαν στο αίμα του 9χρονου παιδιού. Το ερώτημα το οποίο ανακύπτει είναι σε ποια φάση της νοσηλείας και για ποιο λόγο χορηγήθηκαν τα συγκεκριμένα σκευάσματα και από ποιον από τη στιγμή που όπως προκύπτει από το ημερήσιο φύλλο φαρμάκων το οποίο βρίσκεται στη διάθεσή μας δεν προκύπτει η χορήγησή τους από το προσωπικό του νοσοκομείου.
Οι ουσίες
Σε ότι αφορά τις ουσίες οι οποίες πλέον ερευνώνται (σε ότι αφορά την ποσσότητά τους) και ενδεχομένως να προσδώσουν νέο ενδιαφέρον στο θρίλερ της Πάτρας σημειώνεται ότι:
Η λιδοκαΐνη (lidocaine) είναι τοπικό αναισθητικό και ανήκει στην κατηγορία των αμινοαμιδίων. Προκαλεί αναστρέψιμο αποκλεισμό της μετάδοσης των ώσεων κατά μήκος των κεντρικών και περιφερικών νευρικών οδών. Η δράση τους πιστεύεται ότι οφείλεται σε αναστολή της διόδου των ιόντων νατρίου στις κυτταρικές μεμβράνες με αποτέλεσμα επιβράδυνση της αποπόλωσης σε βαθμό που δεν αναπτύσσεται δυναμικό ενέργειας.
Η πριλοκαΐνη (prilocaine) δεσμεύεται στην ενδοκυτταρική επιφάνεια των διαύλων νατρίου και μπλοκάρει την επακόλουθη εισροή νατρίου εντός του κυττάρου με αποτέλεσμα τον περιορισμό της μετάδοσης του ηλεκτρικού ερεθίσματος. Το μπλοκ είναι αναστρέψιμο και όταν η πριλοκαΐνη διαχέεται μακριά από το κύτταρο, η λειτουργία του διαύλου νατρίου αποκαθίσταται, όπως και η ομαλή μετάδοση των νευρικών ώσεων.
Οι τοξικολογικές εξετάσεις
Το ημερήσιο δελτίο με τα φάρμακα που λάμβανε η Τζωρτζίνα μέχρι και την κατάληξη της
Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις