Θαψά Ευβοίας: “Θάφτηκε” από τις σκηνές η παραλία

Διαβάζεται σε 1'
Θαψά Ευβοίας: “Θάφτηκε” από τις σκηνές η παραλία
Facebook

Προβληματίζει η εικόνα στην “απάτητη” παραλία Θαψά Ευβοίας, όπου οι σκηνές των επισκεπτών κατέκλυσαν την ακτή.

Τις τελευταίες ημέρες, έχουν προκληθεί έντονες αντιδράσεις από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα social media και αποτυπώνουν την κατάσταση στην παραλία Θαψά στην Εύβοια, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η εν λόγω παραλία, με τα καταγάλανα νερά και το μοναδικό τοπίο της, έχει γίνει δημοφιλής προορισμός για εκατοντάδες παραθεριστές. Η κοντινή της απόσταση από την Αττική, δε, καθιστά την πρόσβαση σε αυτή ακόμη πιο εύκολη.

Η παραλία περιλαμβάνεται στον κατάλογο NATURA για τις «απάτητες» παραλίες, αλλά τα τελευταία χρόνια αυτός ο χαρακτηρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Κάποτε η πρόσβαση ήταν δυνατή μόνο μέσω θαλάσσης ή με τζιπ και αγροτικά οχήματα από τη στεριά. Ωστόσο, με την αυξανόμενη δημοτικότητα της παραλίας, ο μέχρι πρότινος χωματόδρομος στρώθηκε, καθιστώντας την πρόσβαση πολύ πιο εύκολη.

Η παραλία πλέον κατακλύζεται από σκηνές και κατασκηνωτές τα Σαββατοκύριακα και, όπως φαίνεται, το αδιαχώρητο επικρατούσε και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με τους κατοίκους της περιοχής να εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα