“Θεματοφύλακες” στην Πιερία: Η στιγμή της απαγωγής του γυμνασιάρχη – Απειλές θανάτου κατήγγειλε καθηγήτρια

“Θεματοφύλακες” στην Πιερία: Η στιγμή της απαγωγής του γυμνασιάρχη – Απειλές θανάτου κατήγγειλε καθηγήτρια

Πολύ δύσκολες στιγμές βίωναν τις τελευταίες ημέρες οι καθηγητές του γυμνασίου στο οποίο επιτέθηκαν το πρωί της Παρασκευής οι "θεματοφύλακες του Συντάγματος".

Έναν εφιάλτη ζουν εδώ και εβδομάδες καθηγητές και μαθητές στο γυμνάσιο και το λύκειο Αιγινίου, τα οποία βρίσκονται σε διαφορετικά κτίρια, αλλά στην ίδια αυλή.

Οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», που το πρωί της Παρασκευής (10/12) δεν έδρασαν, αλλά κορύφωσαν τις ενέργειές τους, καθώς έχουν εισέλθει ξανά στο κλειδωμένο, εδώ και καιρό, πλέον, σχολείο και προπηλάκισαν καθηγητές, κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει στο GRTimes καθηγήτρια του γυμνασίου όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση, άνθρωποι οι οποίοι προέβησαν σήμερα σ’ αυτή τη πράξη κατά του διευθυντή του σχολείου, είχαν πραγματοποιήσει βίαιη επιδρομή και στις 22/11/2020.

«Εισέβαλλαν στο σχολείο χωρίς μάσκα και μου επιτέθηκαν προσωπικά. Λέγανε ότι βασανίζουμε τα παιδιά τους, ότι προβαίνουμε σε ιατρικές πράξεις και ότι τους κλέβουμε τα taxisnet,» σημειώνει συγκεκριμένα η ίδια, η οποία συγκλονισμένη περιγράφει όλα όσα έχει αντικρύσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων. «Απειλούσαν ότι θα με σκοτώσουν, με αποκαλούσαν προδότρια και δολοφόνο και ισχυρίζονταν ότι είναι εξουσιοδοτημένοι από τον ελληνικό λαό. Η κατάσταση ξέφυγε…».

Σύμφωνα με την καθηγήτρια, οι διευθυντές έσπευσαν αμέσως να καταγγείλουν το περιστατικό στην αστυνομία, η οποία τους ενημέρωσε ότι θα παραστεί στον χώρο σε περίπτωση που ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο. Ωστόσο, όπως αναφέρει η ίδια, εκείνο που ενδιαφέρει τους καθηγητές, είναι να γνωρίζουν ότι πηγαίνουν για να διδάξουν τα παιδιά στα σχολεία, ασφαλείς.

Έσερναν τον διευθυντή σε 100 σκαλιά – Τον χτυπούσαν και του φώναζαν «μην αντιστέκεσαι προδότη» – Τα παιδιά σήμερα φυλούσαν το σχολείο.


Σε ότι αφορά το σημερινό περιστατικό, η καθηγήτρια του γυμνασίου Αιγινίου γνωστοποιεί ότι οι εισβολείς στο σχολείο, έφτασαν στο σημείο πολύ νωρίς, κατά τις ώρες που μόνο ο διευθυντής βρίσκεται στο κτίριο. «Είναι σαν να ήξεραν ότι φτάνει νωρίτερα μόνο εκείνος. Ουδείς γνωρίζει πως εισέβαλλαν στο σχολείο με την πόρτα κλειδωμένη, αλλά μου ανέφεραν ότι τον έσερναν για 100 σκαλιά. Τον χτυπούσαν και του φώναζαν, “μην αντιστέκεσαι προδότη, δολοφόνε, θα σε σκοτώσουμε”. Θα μπορούσαν να τον άφηναν στον τόπο».

Όπως εξιστορεί η ίδια, όταν έφτασε στο σχολείο, περίπου κατά την τρίτη διδακτική ώρα προκειμένου να ξεκινήσει το μάθημά της, βρήκε τα παιδιά στον προαύλιο χώρο. «Είχαν βγάλει έξω από το κτίριο καρέκλες, είχαν καθίσει και ξεκίνησαν να το περιφρουρούν φοβισμένα», όπως αναφέρει.

«Ενημερώναμε τους γονείς να έρθουν να πάρουν τα παιδιά τους – Αν κυκλοφορούν ελεύθεροι θα κλείσουμε το σχολείο»

Μετά από τα πρωτοφανή γεγονότα, παιδιά και καθηγητές, όντας φορτισμένοι από την κατάσταση, δε συνέχισαν το μάθημα. Σύμφωνα με την εκπαιδευτικό, οι καθηγητές τηλεφώνησαν αμέσως στους γονείς ενημερώνοντάς τους για το περιστατικό.

«Ενημερώναμε τους γονείς να έρθουν να πάρουν τα παιδιά τους, διότι δεν ξέραμε ποιός και τί μπορεί να ακολουθήσει. Δε γνωρίζουμε πόσοι μπορεί να τους ακολουθούσαν σήμερα». Όπως συμπληρώνει, αν οι άνθρωποι αυτοί κυκλοφορήσουν ελεύθεροι από τη Δευτέρα, «εμείς θα αναγκαστούμε να κλείσουμε το σχολείο για να προστατευτούμε όλοι. Δεν μπορούμε να καθόμαστε στο προαύλιο και να φυλάμε σκοπιές. Μας έχουν βάλει στο στόχαστρο. Έρχονται πανελλήνιες και το σχολείο μας πλέον έχει διαλυθεί…»

Σύμφωνα επίσης με το eptanews, κάποιοι εκ των συλληφθέντων έχουν απασχολήθει στο πρόσφατο παρελθόν τις αρχές αφού φέρεται ότι συμμετείχαν στις επιθέσεις που έγιναν κατά της βουλεύτριας Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυς Σκούφα στις αρχές του 2019 για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης οδηγήθηκαν οι 11 συλληφθέντες για το περιστατικό της «σύλληψης».

Μεταξύ των 9 αντρών και 2 γυναικών, μελών της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», είναι ένας απόστρατος αστυνομικός, μια δασκάλα χορού, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και άνεργοι. Μόνο τρεις από αυτούς έχουν παιδιά που φοιτούν στο Γυμνάσιο του Αιγινίου.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή από κοινού, βία κατά υπαλλήλων, διατάραξη λειτουργίας Υπηρεσίας, παραβίαση μέτρων για πρόληψη ασθενειών, απειλή, συκοφαντική δυσφήμιση, απλή σωματική βλάβη και παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων

Εν όψει της μεταγωγής τους στα Δικαστήρια της Κατερίνης, στη συντριπτική τους πλειοψηφία αρνήθηκαν να υποβληθούν στον προβλεπόμενο έλεγχο για κορονοϊό και για αυτό το λόγο σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία.

Από το Νοέμβριο οι απειλές

Στο στόχαστρο της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» ήταν ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου το σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου και Λυκείου Αιγινίου Πιερίας, σύμφωνα με τις προφορικές και γραπτές καταγγελίες, στις οποίες δηλώνουν ότι έχουν προβεί εκπαιδευτικοί προς τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές.

Όπως λένε, το περιστατικό που συνέβη σήμερα, με τη βίαιη επίθεση στον διευθυντή του Γυμνασίου και τη μεταφορά του από τους επιτιθέμενους με χειροπέδες στο Αστυνομικό Τμήμα Πύδνας- Κολινδρού είχε «προαναγγελθεί» από τη συγκεκριμένη ομάδα αρνητών της πανδημίας του κορονοϊού, τόσο σε επίπεδο φραστικών απειλών έξω από το σχολικό συγκρότημα, αλλά και με δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο σχολικό συγκρότημα μετέβη μετά το πρωινό περιστατικό ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Θωμάς Μπαχαράκης, ο οποίος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως ο ίδιος ήταν ενήμερος για τη δράση της συγκεκριμένης ομάδας έξω από το σχολείο κατά τις προηγούμενες μέρες, τα επεισόδια που είχαν προηγηθεί του σημερινού, αλλά και για την κινητοποίηση που έγινε προς τις αρμόδιες αρχές από την πλευρά του σχολείου σε συνεργασία με την διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας.

«Ήμασταν σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και τη διευθύντρια της δευτεροβάθμιας τις τελευταίες μέρες και είχε ζητηθεί η λήψη μέτρων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του σχολείου», επισήμανε ο κ. Μπαχαράκης.

“Ονομαστικές απειλές σε βάρος εκπαιδευτικών”

Οι φραστικές επιθέσεις και απειλές σε βάρος εκπαιδευτικών, που ξεκίνησαν στα τέλη Νοεμβρίου ήταν ονομαστικές, σύμφωνα με τον διευθυντή του Λυκείου Αιγινίου Γιώργο Γκαϊτατζή, ο οποίος, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ήταν ένας από τους στόχους της σημερινής επίθεσης. «Στάθηκα τυχερός γιατί τη στιγμή που εμφανίστηκαν είχα πάει να πάρω έναν καφέ. Ο στόχος ήμουν εγώ, ο διευθυντής γυμνασίου και μία καθηγήτρια που είχε διατελέσει σε προηγούμενη περίοδο υπεύθυνη covid του σχολείου. Μας βρίζουν ονομαστικά σε σελίδες στο facebook», διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι «οι φραστικές επιθέσεις και απειλές ξεκίνησαν μέσα στον Νοέμβρη, καθώς αυτοί θεωρούν ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στα σχολεία είναι αντισυνταγματικά και ότι εμείς που τα εφαρμόζουμε είμαστε επίορκοι και προδότες».

Η πρώτη φορά που ενημερώθηκαν οι Αρχές, σύμφωνα με τον κ. Γκαϊτατζή, ήταν στις 24 Νοεμβρίου, όταν οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» πήγαν στο σχολείο, απείλησαν τους εκπαιδευτικούς και προκάλεσαν αναστάτωση, λόγω της οποίας κρίθηκε αναγκαίο να αποχωρήσουν οι μαθητές από τις τάξεις. Αντίστοιχο επεισόδιο επαναλήφθηκε την επόμενη μέρα.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του NEWS 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα