Θεραπεία Tραυλισμού Eνηλίκων, ενσωματώνοντας πρακτικές Eνσυνειδητότητας

Διαβάζεται σε 2'
Θεραπεία Tραυλισμού Eνηλίκων, ενσωματώνοντας πρακτικές Eνσυνειδητότητας
ISTOCK

Ανοιχτή πρόσκληση σε ενήλικα πρόσωπα που τραυλίζουν για τη δωρεάν συμμετοχή τους σε ομαδικό θεραπευτικό πρόγραμμα στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Β/Δ τομέα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

Το Νοέμβρη 2023 αρχίζει νέος κύκλος δια ζώσης ομαδικής θεραπείας τραυλισμού ενηλίκων με ενσωμάτωση πρακτικών ενσυνειδητότητας (mindfulness).

To πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Β/Δ τομέα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (Στ.Παπαδοπούλου 20, Συκιές, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2313310139) από την λογοπεδικό κ. Κατερίνα Καλαϊτζίδου Msc, εξειδικευμένη Κλινικό Διαταραχών Ροής της Ομιλίας, Τραυλισμού, Βατταρισμού (ταχυλαλίας), πιστοποιημένη από το EFS ( European Fluency Specialists) και Δασκάλα Προγραμμάτων  Ενσυνειδητότητας (Mindfulness).

Σε ποιους απευθύνεται και ποιοι είναι οι θεραπευτικοί στόχοι του προγράμματος

Το βιωματικό ομαδικό πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικα πρόσωπα που τραυλίζουν με στόχο:

  • να αναγνωρίσουν και να διαχειριστούν τις επιδράσεις του τραυλισμού στην καθημερινότητα τους, με στόχο την βελτίωση της ζωής τους, καλλιεργώντας ποιότητες σε όλα τα πεδία που θεωρούν ότι σχετίζονται με τον τραυλισμό τους
  • να αναγνωρίσουν και να διαχειρίζονται καλύτερα τον τραυλισμό τους, με την εκπαίδευση σε τεχνικές διαχείρισης ροής και την αναγνώριση πεποιθήσεων, στάσεων και δυσλειτουργικών σκέψεων.
  • να αναπτύξουν δεξιότητες που εξελίσσουν τον εαυτό τους και τις προσωπικές και κοινωνικές σχέσεις με τους άλλους.
  • να ενισχύσουν την ψυχική τους ανθεκτικότητα

Ημερομηνία έναρξης του προγράμματος

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 20/11/2023 και θα διαρκέσει 7 μήνες, σε εβδομαδιαίες ομαδικές συνεδρίες (κάθε Δευτέρα, 11:30 πμ – 13:30 μμ).

Θα διεξαχθεί δια ζώσης στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Β/Δ τομέα του ΨΝΘ (Στaυρούλας Παπαδοπούλου 20, 56625 Συκιές).

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Παρακαλούμε για την έγκαιρη εκδήλωση του ενδιαφέροντος σας.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε:

Κατερίνα Καλαϊτζίδου, mail: [email protected]

Τηλ.: 2313 310100, καθημερινά εκτός Τρίτης 10:00πμ -12:00μ, Γραμματεία ΚΨΥ Β/Δ τομέα, αφήνοντας μήνυμα (υπόψη κυρίας Καλαϊτζίδου Κατερίνας για το πρόγραμμα ομαδικής θεραπείας τραυλισμού) και στο 2313 310139, μόνο την Τρίτη 10:00πμ με 12:00μμ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα