Θέρμη: Αίτημα για κύρηξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κακοκαιρίας

Θέρμη: Αίτημα για κύρηξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κακοκαιρίας
Άντρας κρατώντας ομπρέλα (φωτογραφία αρχείου) iStock

Ο Δήμος Θέρμης υπέβαλε αίτημα για να κυρηχθούν οι περιοχές, που επλήγησαν από την κακοκαιρία στις 17 Ιουνίου, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την πολιτική προστασία.

Η απόφαση, να αιτηθεί ο Δήμος Θέρμης να κυρηχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πάρθηκε το πρωί της Δευτέρας σε σύσκεψη, αφού πραγματοποιήθηκε στην περιοχή αυτοψία, σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr.

Στην σύσκεψη, πήραν μέρος ο δήμαρχος, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνος Κουγιουμτζίδης, Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρος Γαντάς, Αυτεπιστασίας Βασίλης Μουστάκας και ο προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Καρακύριος.

Οι αυτοψίες πραγματοποιήθηκαν στις 18 και 19 Ιουνίου και προέκυψε ότι η περιοχή που καταγράφηκαν οι περισσότερες ζημιές είναι αυτή του Φράγματος Θέρμης. Ειδικότερα, καταστράφηκε τελείως ένα μικρό γεφύρι και άλλα δύο έχουν μεγάλες ζημιές.

Ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι “επειδή η έκταση των ζημιών είναι μεγάλη καταθέτουμε αίτημα για να κηρυχθούν οι πληγείσες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας ώστε να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες αποκατάστασης, αλλά και για να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι πόροι οι οποίοι εκτιμώνται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Θέλω για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους του δήμου αλλά και τους εθελοντές που μας βοήθησαν να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη κατάσταση, καθώς και την ΕΜΑΚ, την Πυροσβεστική και τους ιδιώτες που επίσης συνεισέφεραν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων”.

Επίσης, σημείωσε ότι δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες, ενώ λόγω των ορμητκών νερών πραγματοποιήθηκε και ένας απεγκλωβισμός σε αυτοκίνητο: “Οι εθελοντές πολιτικής προστασίας του δήμου και απεγκλώβισαν την οδηγό, ενώ ρυμούλκησαν και το αυτοκίνητο”.

Σημειώνεται ότι από τα ξημερώματα του Σαββάτου στις 17/6, τρομερή κακοκαιρία, με έντονη βροχόπτωση, έπληξε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τα κύρια προβλήματα να εντωπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα