Θεσσαλία: Εντοπίστηκαν άλλα δύο κρούσματα πανώλης σε ζώα

Διαβάζεται σε 1'
Πρόβατα
iStock

Οι αρχές εντόπισαν αλλά δύο κρούσματα πανώλης σε ζώα στην Θεσσαλία. Στα 13 τα συνολικά κρούσματα.

Από τους στοχευμένους ελέγχους που πραγματοποιηθήκαν τις τελευταίες ημέρες από τις αρμόδιες αρχές εντοπίστηκαν άλλα δύο θετικά κρούσματα πανώλης σε φάρμες στις περιοχές Συκουρίου δήμου Τεμπών και Δαμασίου δήμου Τυρνάβο στη Θεσσαλία.

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με το larissanet, είναι θετική, καθώς αποδεικνύεται ότι οι έλεγχοι αποδίδουν και περιορίζεται περαιτέρω η εξάπλωση της νόσου. Η εκτίμηση είναι ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχουμε μία καθαρή επιδημιολογική εικόνα και αυτή θα είναι ενθαρρυντική για την συνέχεια».Τα συνολικά κρούσματα που έχουν καταγραφεί έχουν φτάσει τα 13.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του ΥΠΑΑΤ «τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργήθηκαν όλο το Σαββατοκύριακο είναι ενθαρρυντικά. Θα πρέπει να τηρηθούν στο ακέραιο όλα όσα προβλέπουν οι ευρωπαϊκοί Κανονισμοί. Αν τηρήσουμε τα προβλεπόμενα, όλα θα πάνε καλά. Χρειαζόμαστε τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την απαγόρευση μετακίνησης των ζώων. Όλοι πρέπει να συνεισφέρουμε στην εθνική προσπάθεια περιορισμού και εξάλειψης της πανώλης, θέμα από το οποίο κρίνεται το μέλλον της ελληνικής κτηνοτροφίας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα