Θεσσαλονίκη: Απολογείται σήμερα ο 34χρονος μητροκτόνος

Θεσσαλονίκη: Απολογείται σήμερα ο 34χρονος μητροκτόνος
Το σημείο στη Χαλκηδόνα όπου βρέθηκε νεκρή η μητέρα του 34χρονου INTIME NEWS / ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί ο 34χρονος που συνελήφθη, έπειτα από 22 μέρες αναζήτησης, για την δολοφονία της μητέρας του στην Πιερία. Τι υποστήριξε.

Ενώπιον του Εισαγγελέα Κατερίνης αναμένεται να βρεθεί σήμερα, Τρίτη (25/04), ο 34χρονος που σκότωσε την μητέρα του στην Πιερία, έπειτα από προθεσμία που ζήτησε και έλαβε από τον αρμόδιο ανακριτή.

Όπως έγινε γνωστό, οι Αρχές κατάφεραν να προχωρήσουν στη σύλληψη του δράστη, το πρωί του Σαββάτου (22/04) όταν ένοικοι μιας πολυκατοικίας στην περιοχή του Φαλήρου, στη Θεσσαλονίκη, τον εντόπισαν να κινείται ύποπτα εντός της και κάλεσαν την Άμεση Δράση.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ANT1, ο 34χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη με ξυρισμένο κεφάλι, βρώμικα ρούχα και έναν σουγιά στην τσέπη του μπουφάν του. Παρότι φαινόταν σε άσχημη κατάσταση, δεν συνεργάστηκε εξ’ αρχής με τις αρχές.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στην πολυκατοικία, στην περιοχή του Φαλήρου, στη Θεσσαλονίκη, έδωσε ψεύτικα στοιχεία. Μόλις οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν σημάδια διάρρηξης σε κανένα από τα διαμερίσματα, τον πίεσαν και τελικά τους είπε το πραγματικό του όνομα.

Τότε οι Αρχές συνειδητοποίησαν ότι βρίσκονταν ενώπιον του μητροκτόνου που αναζητούσαν για πάνω από 20 ημέρες. Του πέρασαν χειροπέδες, τον έβαλαν στο περιπολικό και τότε φέρεται να είπε “εγώ σκότωσα τη μάνα μου”.

“Δέχτηκα μετά από δική της απαίτηση να της αφαιρέσω τη ζωή”

“Δέχτηκα μετά από τη δική της απαίτηση να της αφαιρέσω τη ζωή” υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο 34χρονος, μιλώντας στο GRTimes λίγες ώρες πριν από την απολογία του.

“Τώρα πλέον αρχίζω να συνειδητοποιώ την πράξη μου. Θέλω να πω ότι δεν άντεχα πια να βλέπω τη μητέρα μου να υποφέρει από τους πόνους και δυστυχώς δέχτηκα μετά από τη δική της απαίτηση να της αφαιρέσω τη ζωή.

Εκείνη μου το ζήτησε εδώ και πολύ καιρό και δεν περνούσε καν από το μυαλό μου ότι θα μπορούσα να κάνω εγώ αυτή την πράξη. Μέχρι την ημέρα που η μητέρα μου, μου είπε πως ήρθε η ώρα να τη στείλω στον πατέρα μου που έχει φύγει από τη ζωή εδώ και πολλά χρόνια.

Δυστυχώς υπάκουσα στην εντολή της και αυτό σήμερα το μετανιώνω βαθιά. Επιχείρησα να θέσω τέλος στη ζωή μου αλλά δεν τα κατάφερα. Σκόπευα να παραδοθώ αλλά εντοπίστηκα πριν το κάνω.

Περιπλανήθηκα σε πολλά και διαφορετικά σημεία για να μπορέσω να αντιμετωπίσω τον εαυτό μου και αυτό που είχα κάνει και όχι για να κρυφτώ. Άλλωστε όλα τα σημαντικά στοιχεία της υπόθεσης όπως το όπλο και το σημείωμα που άφησα αποτυπώνει την ανάγκη μου να ομολογήσω και ουσιαστικά να βοηθήσω τις Αρχές στις έρευνες τους. Λυπάμαι που δε μπορώ να γυρίσω το χρόνο πίσω μακάρι να μην είχα βρει τη δύναμη να υπακούσω στην επιθυμία της να φύγει από τη ζωή”, καταλήγει ο 34χρονος.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του, Νίκο Πετρίδη, πρόκειται για μια οικογενειακή τραγωδία.

“Η μητέρα του εντολέα μου αρκετό καιρό πριν απαιτούσε από τον ίδιο της το γιο να της αφαιρέσει τη ζωή μην αντέχοντας πλέον τα σοβαρά ψυχολογικά και σωματικά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε επί σειρά χρόνων”, σημειώνει ο κ. Πετρίδης μιλώντας στο GRTimes.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το πρωί της 4ης Απριλίου εντοπίστηκε από διερχόμενο νεκρή μία 71χρονη γυναίκα εντός αυτοκινήτου, κοντά στο νεκροταφείο Χαλκηδόνας, στη θέση του συνοδηγού και πυροβολημένη στο κεφάλι με καραμπίνα, κάτι που φαίνεται να συνέβη κατά την διάρκεια της νύχτας στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην Πιερία σκότωσε την μητέρα του όπου την είχε οδηγήσει με το μισθωμένο αυτοκίνητο και συγκεκριμένα στην παραλία Κορινού και στη συνέχεια την μετέφερε στην Χαλκηδόνα, όπου παράτησε το αυτοκίνητο με την νεκρή μητέρα του και έφυγε.

Σημειώνεται ότι όταν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εντόπισαν τα στοιχεία του μισθωτή του αυτοκινήτου που είχε νοικιαστεί πριν περίπου δύο μήνες από το έγκλημα, μέσα στο οποίο βρέθηκε το πρωί νεκρή η 71χρονη γυναίκα με εξ επαφής πυροβολισμό στο κεφάλι από καραμπίνα, έφτασαν στην διεύθυνση του σπιτιού του στην ίδια περιοχή.

Το έγκλημα έγινε τη νύχτα που είχε περάσει. Κατά την διάρκεια της κατ’ οίκον έρευνας που ακολούθησε, οι αστυνομικοί βεβαιώθηκαν απόλυτα πλέον για την ενοχή του γιου του θύματος.

Εντόπισαν την καραμπίνα που σημαίνει ότι μετά το έγκλημα ο 34χρονος επέστρεψε έστω και για λίγο στο σπίτι του και ένα ιδιόχειρο σημείωμα στο οποίο ανέφερε ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα και τα ψυχολογικά προβλήματα της μητέρας του, προσφέροντας έτσι μία έμμεση ομολογία στις Αρχές. Σύμφωνα πάντα με τις πρώτες πληροφορίες, αυτά ήταν και τα πρώτα λόγια που είπε στους αστυνομικούς μετά την σύλληψή του, αποδίδοντας την πράξη του στο γεγονός ότι δεν άντεχε άλλο τα ψυχολογικά προβλήματα της μητέρας του.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα