Θεσσαλονίκη: Δικηγόρος και διερμηνέας συνελλήφθησαν για υπόθεση διακίνησης μεταναστών

Θεσσαλονίκη: Δικηγόρος και διερμηνέας συνελλήφθησαν για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
Ελληνική αστυνομία (φωτογραφία αρχείου) Getty Images/iStockphoto

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου ο δικηγόρος αφέθηκε ελεύθερος, με την έρευνα να συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν εμπλέκεται στην υπόθεση.

Ιρακινός διερμηνέας αραβικών, που βρίσκεται και στον επίσημο κατάλογο που χρησιμοποιεί η αστυνομία για υποθέσεις μεταναστών, συνελλήφθη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της συνέργειας σε διακίνηση μεταναστών, όπως αναφέρεται στο voria.gr.

Χθες, Τρίτη (27/6), οι λιμενικοί εντόπισαν δύο Σύριους και δύο Παλαιστίνιους να πηδούν από ένα φορτηγό με τουρκικές πινακίδες, που βρισκόταν στο τελωνείο, με αποτέλεσμα να τους συλλαβουν.

Οι μετανάστες, κατά τη διάρκεια της εξέτασης, ανέφεραν ότι έκαστος πλήρωσε από 4.000€ στα Ύψαλα από όπου και οδηγήθηκαν στο ελληνικό έδαφος. Σε πάρκινγκ φορτηγών στην Θράκη, ανέβηκαν πάνω στην καρότσα ενός φορτηγού με προορισμό το εσωτερικό της χώρας.

Όσο εξελισσόταν η εξέτασή τους από τους αστυνομικούς, εμφανίστηκε ο Ιρακινός διερμηνέας μαζί με έναν δικηγόρο, ο οποίος ζήτησε να λάβει τις απαραίτητες εξουσιοδοτήσεις, προκειμένου να καταθέσει για αυτούς αιτήματα ασύλου. Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν.

Σήμερα, Τετάρτη (28/6), δικηγόρος και διερμηνέας οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου ο πρώτος αφέθηκε ελεύθερος, με την έρευνα να συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν εμπλέκεται στην υπόθεση.

Σχετικά με τον διερμηνέα, του ασκήθηκε δίωξη για συνέργεια σε διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών με σκοπό το κέρδος και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Σύμφωνα με πηγές, σε βάρος του υπάρχει και άλλη δικογραφία για παρόμοια αδικήματα στην Κομοτηνή.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα