Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο στον 44χρονο Νορβηγό

Διαβάζεται σε 2'
Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο στον 44χρονο Νορβηγό
Δολοφονία 32χρονου αστυνομικού, σε μπαρ επί της οδού Κατσιμίδη, στη Θεσσαλονίκη από 44χρονο, Νορβηγό υπήκοο EUROKINISSI/ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο άσκησε μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας σε βάρος του 44χρονου Νορβηγού που μαχαίρωσε και σκότωσε 32χρονο αστυνομικό σε μπαρ της Θεσσαλονίκης.

Ποινική δίωξη για κακούργημα ασκήθηκε στον 44χρονο Νορβηγό, που κατηγορείται για τη δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού, σε μπαρ της Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα της Πέμπτης (28/12)..

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το voria.gr, η Εισαγγελέας άσκησε δίωξη σε βάρος του 44χρονου για ανθρωποκτονία με δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή. Στη συνέχεια παραπέμφθηκε στον 4ο Τακτικό Ανακριτή, όπου αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία, για να ετοιμάσει την υπεράσπισή του.

“Δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει” υποστήριξε ο δικηγόρος του

Όπως μετέδωσε το thestival.gr, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο δικηγόρος του 44χρονου, Θοδωρής Καραγιάννης, υπογράμμισε πως βασική θέση του εντολέα του είναι πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει. Ανέφερε μάλιστα πως ο δράστης ενημερώθηκε από τον ίδιο χθες αργά το απόγευμα για το γεγονός ότι ο αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Καραγιάννη, ο 44χρονος ισχυρίζεται πως τη στιγμή που ο ίδιος επιτέθηκε με το μαχαίρι δεχόταν γροθιές και πως γινόταν συμπλοκή.

“Η βασική θέση που έχει είναι ότι δεν αμφισβητείται το γεγονός. Υπήρξε ανθρωποκτονία. Αυτό που είναι προς διερεύνηση είναι ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει, ενώ προς διερεύνηση είναι και η κατάσταση που ήταν, η μέθη, η ψυχική υγεία και οι ακριβείς συνθήκες που προήλθε στο μοιραίο χτύπημα”, ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο κ. Καραγιάννης, ενώ εξέφρασε και τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του αστυνομικού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα