Θεσσαλονίκη: Είχαν στήσει ενέδρα θανάτου στην Γεωργία – Ληστεία το κίνητρο

Διαβάζεται σε 4'
Θεσσαλονίκη: Είχαν στήσει ενέδρα θανάτου στην Γεωργία – Ληστεία το κίνητρο
INTIME

Ο σύντροφος με τον φίλο του έστησαν ληστεία για να την αναγκάσουν να τους πάει στο πατρικό της όπου ισχυρίζονται ότι διατηρούσε οικονομίες 5.000 ευρώ. Ο φίλος του την τραυμάτισε και ο σύντροφός της την κατακρεούργησε και την αποτελείωσε.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την αγριότητα, τη βαρβαρότητα και το θράσος του συντρόφου της άτυχης εγκύου στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, όπου όχι μόνο δολοφόνησε μαζί με έναν σεσημασμένο φίλο του την σύντροφό του και το αγέννητο παιδί τους, με κίνητρο τα χρήματα, αλλά έφτασε στο σημείο να στήσει μία δήθεν εξαφάνιση με αντεστραμμένους ρόλους και να γυρνάει στις τηλεοπτικές εκπομπές προσποιούμενος τον συντετριμμένο σύντροφο που ζητά βοήθεια και στήριξη…

Το τελευταίο σκέλος βεβαίως πολλοί το έχουν μιμηθεί στο παρελθόν, αλλά οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών δεν πείθονται από θεατρικές ερμηνείες, αλλά από στοιχεία που αναζητούν και βρίσκουν.

Όπως προέκυψε από την εξέταση των δύο δραστών, ο σύντροφος με τον φίλο του έστησαν ληστεία για να την αναγκάσουν να τους πάει στο πατρικό της όπου ισχυρίζονται ότι διατηρούσε οικονομίες 5.000 ευρώ.

Ο φίλος του την τραυμάτισε και ο σύντροφός της που ήταν και πατέρας του αγέννητου παιδιού τους, την κατακρεούργησε και την αποτελείωσε, σκοτώνοντας εκείνη και το έμβρυο και στη συνέχεια της αφαίρεσαν 80 ευρώ που είχε στην κατοχή της.

Ο σύντροφος μπήκε στο διαμέρισμα με την άτυχη κοπέλα και εκεί ανέμενε ο συνεργός του που της επιτέθηκε πρώτος.

Αν και καθάρισαν τον χώρο, οι αστυνομικοί εντόπισαν κηλίδες αίματος που ανήκαν στην άτυχη κοπέλα και εντόπισαν και βιντεοληπτικά υλικά που αποτυπώνουν τους δύο δράστες να κουβαλούν και να πετούν ένα στρώμα. Ήταν το στρώμα από το κρεβάτι που την έριξαν πάνω και την σκότωσαν και είχε γεμίσει αίματα. Επίσης εντόπισαν βιντεοληπτικά υλικά που τους δείχνουν να κουβαλούν ένα μπαούλο.

Στο μπαούλο αυτό τοποθέτησαν το άψυχο σώμα της κοπέλας την έβαλαν στο αυτοκίνητο και την μετέφεραν σε δύσβατη και δασώδη περιοχή προς Χαλκιδική, ανάμεσα σε Τρίγλια και Γαλάτιστα, όπου την πέταξαν στους θάμνους και επέστρεψαν πίσω σαν να μην είχε συμβεί τίποτα, με τον σύντροφο να ξεκινά να υφαίνει το κακοπαιγμένο του θέατρο.

Ο ίδιος παρουσιάστηκε πιο λιγομίλητος ενώπιον των αστυνομικών και επικαλέστηκε πως θα μιλήσει εκτενώς ενώπιον του Ανακριτή ενώ ο συνεργός του ήταν πιο συνεργάσιμος κατά την εξέτασή του.

Ο ίδιος πέρα από ιστορικό καταχρήσεων, είχε και ιστορικό ενδοικογενειακής βίας και κακοποίησης σε βάρος της αδελφής του αλλά και σε βάρος πρώην συντρόφων του και εξετάζεται αν είχε την ίδια συμπεριφορά και προς το θύμα, μέχρι που έφτασε στην γυναικοκτονία και σκότωσε εκείνη και το αγέννητο μωρό τους για μία χούφτα χρήματα…

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Για την υπόθεση εκδόθηκε και επίσημη ανακοίνωση από την Αστυνομία που αναφέρει:

«Εξιχνιάσθηκε έπειτα από την επιστάμενη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα, του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς και του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς και με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας, υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 41χρονης ημεδαπής που έλαβε χώρα στην περιοχή της Καλαμαριάς.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί ηλικίας 39 (σύντροφος της 41χρονης) και 34 ετών, οι οποίοι προσήχθησαν στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συναυτουργία, διακοπή της κύησης και ληστεία κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την 01-01-2024 σε διαμέρισμα του συντρόφου της 41χρονης που βρίσκεται στην περιοχή της Καλαμαριάς, οι ανωτέρω της επιτέθηκαν με αιχμηρό αντικείμενο, αφού προηγουμένως την ακινητοποίησαν, ενώ στη συνέχεια μετέφεραν τη σορό της με αυτοκίνητο σε δύσβατη δασική περιοχή όπου εντοπίστηκε απογευματινές ώρες χθες (08-01-2024), από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς. Επιπλέον προέκυψε ότι αφαίρεσαν από τη γυναίκα, χρηματικό ποσό. Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα