Θεσσαλονίκη: Εννέα συλλήψεις έπειτα από καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία σε ένα 24ωρο

Διαβάζεται σε 2'
Ενδοοικογενειακή βία
Ενδοοικογενειακή βία ISTOCK

Μέσα σε ένα 24ωρο η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε εννέα συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη έπειτα από καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία.

Σε εννέα συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο 24ωρο έπειτα από καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όλοι οι συλληφθέντες είναι άνδρες, 25 έως 57 χρόνων.

Πέντε περιπτώσεις αφορούν σε ενδοοικογενειακή απειλή και εξύβριση ενώ τέσσερις είναι οι περιπτώσεις ξυλοδαρμού.

Μία από τις υποθέσεις αφορά σε έναν 51χρονο στρατιωτικό, ο οποίος κατηγορείται ότι κλείδωσε έξω από το σπίτι τη σύζυγό του και την απείλησε.

Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται και ένας 57χρονος ο οποίος καταγγέλθηκε από την εν διαστάσει σύζυγό του και την 17χρονη κόρη του. Συγκεκριμένα η 17χρονη κατήγγειλε ότι ο πατέρας της ερχόταν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη για να την εξαναγκάσει να υποβληθεί σε άμβλωση. Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε βάρος του 57χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή απειλή και παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Άλλες περιπτώσεις είναι ένας 42χρονος ο οποίος κατηγορείται ότι έπιασε την σύζυγό του από τα μαλλιά και την έριξε στο έδαφος καθώς και ένας 40χρονος ο οποίος γρονθοκόπησε τη σύζυγό του, την άρπαξε από τα μαλλιά και την χτύπησε σε έναν τοίχο.

Άλλες εννέα υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας είναι προγραμματισμένες να δικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στη Θεσσαλονίκη στα τακτικά πινάκια, ενώ είναι άγνωστο πόσες ακόμη υποθέσεις θα δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο και έχουν αναβληθεί από τις προηγούμενες ημέρες.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα