Θεσσαλονίκη: Επίθεση ακροδεξιών στη συγκέντρωση κατά της τρανσφοβίας

Διαβάζεται σε 2'
Θεσσαλονίκη: Επίθεση ακροδεξιών στη συγκέντρωση κατά της τρανσφοβίας

Ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε στη συγκέντρωση κατά της τρανσφοβίας, στην πλατεία Αριστοτέλους. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο.

Ένταση δημιουργήθηκε πριν από λίγη ώρα στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της τρανσοφοβίας στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, μετά την επίθεση κουκουλοφόρων στο πλήθος των διαδηλωτών.

Σύμφωνα με το ThessToday.gr, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης εμφανίστηκαν ομάδες ακροδεξιών που κινήθηκαν κρατώντας πυρσό προς το πλήθος. Σημειώνεται ότι η συγκέντρωση πραγματοποιείται μετά τη σοκαριστική ομοφοβική επίθεση εναντίον δύο μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, χθες το βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους.

“Περίπου 40 άτομα -σύμφωνα με πληροφορίες με ακροδεξιές πεποιθήσεις- αποπειράθηκαν να προσεγγίσουν το σημείο της συγκέντρωσης στο οποίο βρίσκονταν ήδη εκατοντάδες άτομα. Διαδηλωτές τους αντιλήφθηκαν και τους απώθησαν και τα άτομα χάθηκαν στα γύρω στενά“, αναφέρει το Voria.gr.

Η Αστυνομία πραγματοποίησε αναζητήσεις ατόμων που έκαναν την επίθεση και πραγματοποίησε 13 προσαγωγές, συμπεριλαμβανομένων και ανηλίκων, αναφέρει το thestival.gr.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Καρφίτσα, η ένταση διήρκεσε για λίγα λεπτά και τα άτομα του ακροδεξιού χώρου έφυγαν στα στενά.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται μαζική διαδήλωση κατά της τρανσφοβίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκε μικροένταση μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και ομάδας διαδηλωτών, οι οποίοι φώναξαν συνθήματα εναντίον του.

Το χρονικό της τρανσφοβικής επίθεσης

Δύο τρανς άτομα δέχθηκαν τρανσφοβική επίθεση από μεγάλη ομάδα νεαρών ατόμων, το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι νεαροί δράστες αρχικά αντάλλαξαν ύβρεις με τα τρανς άτομα και στη συνέχεια άρχισαν να τους πετούν μπουκάλια, ενώ κάποιοι τους έφτυσαν.

Τα θύματα της επίθεσης μπήκαν στο εσωτερικό ενός εστιατορίου για να προστατευτούν και ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 24 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 21 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι 11 από τους συλληφθέντες είναι ανήλικοι, με τον νεότερο να είναι 14 ετών.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για 9 από τους συνολικά 21 συλληφθέντες, καθώς οι υπόλοιποι 12 είναι ανήλικοι και αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα, αφού τους παρέπεμψε προηγουμένως σε δίκη στο αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων.

Σε όλους τους συλληφθέντες ασκήθηκε ποινική δίωξη για εξύβριση κατά συρροή, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, ενώ σε δύο εκ των ενηλίκων απαγγέλθηκε επιπλέον κατηγορία για απόπειρα απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή (πάλι με ρατσιστικά χαρακτηριστικά).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα