Θεσσαλονίκη: Έσπασε αγωγός της ΕΥΑΘ – Πλημμύρισε η Ερμού

Θεσσαλονίκη: Έσπασε αγωγός της ΕΥΑΘ – Πλημμύρισε η Ερμού
Glomex

Σε "ποτάμι" μετατράπηκε η οδός Ερμού στο κέντρο της Θεσσαλονίης, εξαιτίας βλάβης σε αγωγό της ΕΥΑΘ. Αρκετές ζημιές, κλειστά τα καταστήματα της περιοχής λόγω διακοπής ρεύματος.

Αναστάτωση προκλήθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου (05/08) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς έσπασε αγωγός της ΕΥΑΘ, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι δρόμοι.

Σύκγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το περιστατικό συνέβη στην οδό Ερμού, περίπου στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους, προκαλώντας αρκετές υλικές ζημιές.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, το πρωί άκουσαν μία έκρηξη, έσπασε ο αγωγός και άρχισε να γεμίζει νερά ο δρόμος. Σημειώνεται πως σε παρακείμενο σημείο υπάρχει και υποσταθμός του ΔΕΔΔΗΕ, αλλά αναμένεται να γίνει αυτοψία για να διακριβωθούν τα αίτια

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και η αστυνομία, η οποία έχει κλείσει τον δρόμο: συγκεκριμένα από την Αγίας Σοφίας μέχρι την Βενιζέλου. Επίσης, αναμένονται συνεργεία της ΕΥΑΘ.

Οι καταστηματάρχες που βρίσκονται στην περιοχή έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους, αφού ορισμένοι δεν μπορούν καν να προσεγγίσουν την είσοδό τους.

Στο σημείο έχουν πλημμυρίσει υπόγεια, ενώ τα νερά μπήκαν και σε ισόγειο ξενοδοχείου, με τους τουρίστες που διαμένουν εκεί να αναγκάζονται να βγάλουν τα παπούτσια τους για να διασχίσουν τα “ποτάμια” νερού.

Μάλιστα, στο σημείο όπου έσπασε ο αγωγός και πλημμύρισε ο δρόμος, έχει “φουσκώσει” το οδόστρωμα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα