Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον 46χρονο οδηγό που παρέσυρε γονείς και παιδί

Διαβάζεται σε 3'
Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον 46χρονο οδηγό που παρέσυρε γονείς και παιδί
INTIME

Ο εισαγγελέας άσκησε κακουργηματική δίωξη σε βάρος του του 46χρονου που παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά ένα αντρόγυνο και το δύο ετών παιδί τους στη Θεσσαλονίκη. Τι έδειξαν οι μετρήσεις για το αλκοόλ που είχε καταναλώσει.

Κακουργηματική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας εις βάρος του 46χρονου,ο οποίος, οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ, παρέσυρε και τραυμάτισε ένα αντρόγυνο και το δύο ετών παιδί τους, που κινούνταν πεζή, σε περιοχή της Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, ο 46χρονος διώκεται για «επικίνδυνη οδήγηση στους δρόμους από άτομο που οδηγεί όχημα, μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια, εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος, με αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη δύο ατόμων», όπως επίσης για «σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή». Υπό αυτές τις συνθήκες παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 3η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία αναμένεται να πάρει προθεσμία και θα παραμείνει υπό κράτηση.

Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε ένα ζευγάρι το οποίο συνόδευε το ανήλικο παιδί τους στην ΕΟ Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου
Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε ένα ζευγάρι το οποίο συνόδευε το ανήλικο παιδί τους στην ΕΟ Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ/EUROKINISSI

Ενώπιον του εισαγγελέα φέρεται να είπε ότι είχε πιει ένα ποτήρι τσίπουρο, ενώ ανέφερε ότι εργάζεται με τη μητέρα του σε συνεργείο καθαρισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο μετρήσεις στις οποίες υπεβλήθη (με τη μέθοδο της αιμοληψίας) «έδειξαν» ότι στο αίμα του βρέθηκε αλκοόλ που υπερέβη τα επιτρεπτά όρια και συγκεκριμένα φέρεται να ήταν 0,64 και 0,75 mg/l, αντίστοιχα.

Τη Δευτέρα θα απολογηθεί ο οδηγός

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα (16/9), ενώπιον της 3ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, έλαβε ο οδηγός που κατηγορείται για την τριπλή παράσυρση πεζών.

Μέχρι να απολογηθεί και να αποφασιστεί η ποινική του μεταχείριση παραμένει υπό κράτηση.

Η κατάστασή της υγείας τους

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, ο 37χρονος άντρας, που μαζί με την 34 έγκυο σύζυγό του και το δύο ετών παιδί τους παρασύρθηκαν και τραυματίστηκαν από όχημα που οδηγούσε 46χρονος, υπό την επήρεια αλκοόλ, σε περιοχή της Θέρμης Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα, η οποία όπως έγινε γνωστό είναι στον 5ο της εγκυμοσύνης της, νοσηλεύεται στην Εντατική και η κατάστασή της είναι σταθερή, ενώ το παιδάκι νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην Παιδοχειρουργική Κλινική.

Το χρονικό

Η τριπλή παράσυρση συνέβη γύρω στις 11 το πρωί της Τετάρτης (11/09) σε δρόμο που συνδέει την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου με την Περαία, κοντά στις εγκαταστάσεις ιδιωτικού ΚΤΕΟ. Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε σε παρακείμενη αυλή με ελιές.

Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε ένα ζευγάρι το οποίο συνόδευε το ανήλικο παιδί τους στην ΕΟ Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου στην περιοχή της Θέρμης
Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε ένα ζευγάρι το οποίο συνόδευε το ανήλικο παιδί τους στην ΕΟ Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου στην περιοχή της Θέρμης MOTION TEAM/EUROKINISSI

Το ζευγάρι, μόνιμοι κάτοικοι Βελγίου, είχαν επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη πιθανότατα για διακοπές και βρίσκονταν στην περιοχή για να ενοικιάσουν αυτοκίνητο.

Η 34χρονη γυναίκα, η οποία όπως έγινε γνωστό με νεότερες πληροφορίες είναι έγκυος στον 5ο μήνα, και ο 37χρονος άντρας της, καθώς και το 2χρονο παιδί τους, παρασύρθηκαν από Ι.Χ. αυτοκίνητο, καθώς κινούνταν πεζή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα