Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στους οπαδούς του Άρη για τη συμπλοκή στη Βούλγαρη

Διαβάζεται σε 2'
Οπαδική βία, Θεσσαλονίκη
Μεταγωγή των 15 συλληφθέντων οπαδών στον Εισαγγελέα, Θεσσαλονίκη INTIME NEWS

Κακουργηματική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη ασκήθηκε σε βάρος των οπαδών του Άρη, για τη συμπλοκή στη Βούλγαρη στη Θεσσαλονίκη με οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Στην ανακρίτρια παραπέμφθηκαν να απολογηθούν οι 15 συλληφθέντες για τη συμπλοκή ανάμεσα σε οπαδούς του ΠΑΟΚ και του Άρη, που σημειώθηκε, το απόγευμα της Κυριακής (29/10), στην περιοχή της Βούλγαρη στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το voria.gr, η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των 15 συλληφθέντων είναι ενιαία, σημειώνεται ωστόσο πως η κακουργηματική δίωξη για τη βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη που άσκησε η εισαγγελέας αφορά στους οπαδούς του Άρη -που υπερτερούν σε αριθμό- καθώς ανάμεσά τους φέρεται να είναι αυτοί που επιτέθηκαν στα δύο άτομα που τραυματίστηκαν και -σύμφωνα με πληροφορίες- είναι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Υπενθυμίζεται πως το κατώφλι του εισαγγελέα πέρασαν 12 από τους 15 συλληφθέντες (ηλικίας 16-37 ετών), καθώς οι δύο τραυματίες (ηλικίας 22 και 24 ετών) νοσηλεύονται στη νευροχειρουργική κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου, φέροντας κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ο ένας μάλιστα υπεβλήθη σε χειρουργείο, ενώ μπήκε προληπτικά σε ΜΕΘ, από την οποία έχει εξέλθει.

Σε κάθε περίπτωση και οι δύο τραυματίες δεν είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ωστόσο φέρουν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.

Όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο, ένας 16χρονος συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα λόγω ανηλικότητας και θα λάβει κλήση για να απολογηθεί, όπως και οι δύο τραυματίες.

Οι υπόλοιποι 12 αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους και μέχρι τότε θα παραμείνουν κρατούμενοι.

Εκτός από την κακουργηματική δίωξη που ασκήθηκε στους οπαδούς του Άρη, όλοι κατηγορούνται -μεταξύ άλλων- για σωματικές βλάβες, συμπλοκή, οπλοφορία και οπλοχρησία, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού νόμου.

Κατά περίπτωση ασκήθηκε δίωξη σε έναν συλληφθέντα για αντίσταση και σε ακόμα έναν για παραβίαση όρου που τον υποχρέωνε να εμφανίζεται στο τμήμα τις ημέρες που παίζει αγώνα η ομάδα που υποστηρίζει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα