Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν δύο άτομα για αντιγραφή τραπεζικών καρτών

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν δύο άτομα για αντιγραφή τραπεζικών καρτών
Άμεση Δράση (φωτογραφία αρχείου) Getty Images/iStockphoto

Με τη μέθοδο skimming, προσπάθησαν δύο άνδρες από τη Βουλγαρία να παγιδεύσουν ATM, αντιγράφοντας τραπεζικές κάρτες.

Σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών καταδικάστηκαν δύο άνδρες από τη Βουλγαρία από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, καθώς παγίδευσαν τέσσερα ATM (τρία στη Θεσσαλονίκη και ένα στα Γιαννιτσά), υποκλέπτοντας εκατοντάδες δεδομένα τραπεζικών καρτών.

Μόνο στη Θεσσαλονίκη, οι δράστες υπέκλεψαν δεδομένα τουλάχιστον 665 χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, οι οποίες και ακυρώθηκαν εγκαίρως από τα τραπεζικά υποκαταστήματα, με την αποτραπείσα ζημία να ξεπερνάει τις 665.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι κατηγορούμενοι φαίνεται ότι είχαν τοποθετήσει μηχανισμούς στον καρτο-υποδοχέα των ΑΤΜ, μαζί με ένα πλαστικό κάλυμμα, στο οποίο είχε προσαρμοστεί κατάλληλα μικροκύκλωμα και κάμερα που επικολλούσαν στο επάνω πλαστικό περίβλημα των μηχανημάτων για την καταγραφή του μυστικού κωδικού PIN κατά την πληκτρολόγησή του από τον κάτοχο της κάρτας. Πρόκειται για μέθοδο που αποκαλείται διεθνώς “skimming”.

Οι μηχανισμοί τοποθετήθηκαν μέσα σε λίγες ημέρες τον προηγούμενο Σεπτέμβριο. Όμως, έγιναν αντιληπτοί και αμέσως οι αρμόδιες αρχές προέβησαν στην ακύρωση των τραπεζικών καρτών, πριν δημιουργηθούν κάρτες – “κλώνοι” και αφαιρεθούν χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι κατηγορούμενοι, κατά τη διάρκεια της απολογίας τους, αρνήθηκαν την ενοχή τους, λέγοντας πως δεν είναι αυτοί που παγίδευσαν τα ATM, προσθέτοντας ότι δεν βρέθηκαν καν σε αυτά τα σημεία. Όμως, οι δικαστές δεν πείστηκαν και κρίθηκαν ένοχοι. Έπειτα από την ετυμηγορία του δικαστηρίου, επέστρεψαν στις φυλακές.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα