Θεσσαλονίκη: “Κλείδωσε” η μετονομασία της οδού Λαγκαδά σε Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη

Διαβάζεται σε 2'
Θεσσαλονίκη: “Κλείδωσε” η μετονομασία της οδού Λαγκαδά σε Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη
thefestival

Σε λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη μετονομάζεται και επίσημα στη Θεσσαλονίκη η οδός Λαγκαδά.

Ομόφωνα εγκρίθηκε η μετονομασία της οδού Λαγκαδά σε Λεωφόρο «Μίκη Θεοδωράκη», μετά την απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής του Άρθρου 8 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης.

Οπως αναφέρει το thestival η νέα επιτροπή που συγκλήθηκε την Τρίτη το μεσημέρι, ενέκρινε ομόφωνα τις αποφάσεις των τεσσάρων δημοτικών συμβουλίων των δήμων Θεσσαλονίκης, Νεάπολης-Συκεών, Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Παύλου Μελά, που στήριζαν την μετονομασία της οδού.

Ο πρόεδρος του Μουσείου «Μίκη Θεοδωράκη», Παρασκευάς Παρασκευόπουλος χαιρέτησε με δήλωσή του την απόφαση, κάνοντας λόγο για «ιστορική απόφαση» αλλά και «τιμή στο μεγάλο συνθέτη και αγωνιστή».

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου του Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζατούνας:

Χαιρετίζω την ομόφωνη απόφαση, της αρμόδιας επιτροπής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, για την μετονομασία της οδού Λαγκαδά σε Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη.

Μία απόφαση ιστορική, τιμή στο μεγάλο μας συνθέτη και αγωνιστή της δημοκρατίας και της ελευθερίας Μίκη, ως αντίδωρο παρακαταθήκη στις γενιές του μέλλοντος που θα συνοδοιπορούν με τα οράματά του και στους αγώνες για μια κοινωνία δημοκρατική με ελευθερία και δικαιοσύνη. Η Λεωφόρος Μίκη Θεοδωράκη δεν θα είναι μια τυπική μετονομασία αλλά μπορεί να γίνει η Λεωφόρος του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας.

Η μετονομασία συμπίπτει με τα τρία χρόνια από το θάνατό του και θα αποτελέσει προπομπό για το 2025 όπου τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη θα είναι η μεγάλη γιορτή της Ρωμιοσύνης.

Η μετονομασία θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στη Δυτική Θεσσαλονίκη με διαδημοτικές συνέργειες αξιοποιώντας διαδημοτικά τα περισσότερα από δέκα τοπόσημα ιστορίας και πολιτισμού που βρίσκονται δεξιά και αριστερά της Λεωφόρου Μίκη Θεοδωράκη. Το Μουσείο με το ιστορικό και το πολιτιστικό του απόθεμα θα είναι παρών και συνεργάτης σε όποιες πρωτοβουλίες.

Ευχαριστώ τους δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια των τεσσάρων δήμων, Θεσσαλονίκης, Νεάπολης – Συκεών Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Παύλου Μελά για την πρωτοβουλία και μαζί, τους φορείς της πόλης και τους πολίτες που συνέβαλαν στο να ξεπεραστούν δυσκολίες, εμπόδια και αρνήσεις και να φθάσουμε στη σημερινή μέρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα