Θεσσαλονίκη: Οργανώσεις φιλόζωων καταγγέλουν την ανυπαρξία πόσιμου νερού στο Σέιχ Σου

Διαβάζεται σε 2'
Αδέσποτοι σκύλοι (Φωτογραφία αρχείου)
Αδέσποτοι σκύλοι (Φωτογραφία αρχείου) iStock

Φιλοζωικές οργανώσεις στη Θεσσαλονίκη καταγγέλουν ότι δεν υπάρχει πουθενά πέριξ του Σέιχ Σου βρύση που να παρέχει νερό για τα αδέσποτα σκυλάκια.

Οι καιρικές συνθήκες το τελευταίο διάστημα και οι ακραίες θερμοκρασίες του καύσωνα προκαλούν πολύ δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, ιδιαίτερα για τα αδέσποτα ζωάκια. Τουλάχιστον το πόσιμο νερό αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επιβίωσή τους.

H πρόεδρος του σωματείου «Αδέσποτα Σέιχ Σου», Βούλα Τζάνου καταγγέλλει στην ΕΡΤ ότι, εκτός από την ζωοοτροφή, είναι αναγκασμένη φέτος τόσο η ίδια όσο και οι άλλοι φιλόζωοι, που φροντίζουν τα αδέσποτα, να κουβαλoύν και το νερό, που χρειάζονται τα ζώα, καθώς όλες οι βρύσες του περιαστικού δάσους είναι κλειστές.

Τις βρύσες έκλεισε το δασαρχείο καθώς το νερό, που προέρχεται από τις δεξαμενές, που υπάρχουν στο δάσος για τη δασοπυρόσβεση, δεν είναι πόσιμο.

Η μοναδική βρύση, που λειτουργεί στο Σέιχ Σου είναι αυτή, που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Βασιλείου. Με κόκκινα γράμματα αναγράφεται στη βρύση ότι το νερό δεν είναι πόσιμο.

Σύμφωνα με τη δασάρχη Θεσσαλονίκης γίνεται προσπάθεια από κοινού με τον δήμο Νεάπολης-Συκεών ώστε να τοποθετηθεί δεξαμενή νερού για τα ζώα του δάσους.

Το δασαρχείο εξάλλου, σύμφωνα με τη δασάρχη, είναι σε συνομιλίες με την ΕΥΑΘ για τη δημιουργία δικτύου ύδρευσης για τους εκατοντάδες περιπατητές, αθλούμενους και ποδηλάτες του Σέιχ Σου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα