Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος των δύο γκραφιτάδων

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος των δύο γκραφιτάδων

Σε βάρος των δύο νεαρών που συνελήφθησαν σε ζωντανή μετάδοση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, γιατί έβαλαν φωτιά σε κατάστημα κατά τη διάρκεια δημιουργίας γκράφιτι, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος.

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε σε βάρος των δύο νεαρών, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, κατηγορούμενοι για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απείθεια, κλοπή, βία κατά υπαλλήλων, εξύβριση λόγω και έργω, απόπειρα σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση, παράβαση του νόμου περί όπλων και εμπρησμό με ενδεχόμενο δόλο κατά συναυτουργία και αυτό διότι οι αρχές εκτιμούν ότι οι δύο νεαροί συνδέονται με την πυρκαγιά που κατέστρεψε ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι ίδιοι πάντως, οι οποίοι είναι απόφοιτοι εικαστικών από ιδιωτική σχολή, υποστήριξαν ότι ήθελαν απλώς να δοκιμάσουν μια νέα τεχνοτροπία για γκράφιτι σε μουσαμάδες, γι’ αυτό και είχαν το φλόγιστρο στην κατοχή τους.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το περιστατικό ξεκίνησε όταν, κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατάστημα επισκευής κινητών τηλεφώνων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, διαπιστώθηκε ότι σε ταράτσα παρακείμενου κτηρίου κινούνταν δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Στη συνέχεια, οι δύο άντρες προσπάθησαν να διαφύγουν κάνοντας παρκούρ.

Τελικά, έπειτα από διαπραγματεύσεις με την αστυνομία, ο ένας εκ των δραστών κατήλθε από την ταράτσα και συνελήφθη, ενώ ο δεύτερος προσπάθησε ανεπιτυχώς να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο άτομα προκάλεσαν την πυρκαγιά, όταν κατά τη διάρκεια δημιουργίας γκράφιτι στην ταράτσα του κτηρίου, πήρε φωτιά ένας μουσαμάς.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα