Θεσσαλονίκη: Πολύχρωμη διαμαρτυρία για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας

Διαβάζεται σε 1'
Ομόφυλα ζευγάρια
Ομόφυλα ζευγάρια ISTOCK

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας, Τρανσφοβίας και Ιντερφοβίας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας, Τρανσφοβίας και Ιντερφοβίας πραγματοποίησαν μπροστά από το κινηματοθέατρο Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες το απόγευμα της Παρασκευής (17/5).

Σύμφωνα με το voria, Οι διαδηλωτές κράτησαν πανό τα οποία ανέγραφαν μεταξύ άλλων «Δεν θα μας κάνουν να αλλάξουμε δρόμο από τον φόβο, θα αλλάξουμε εμείς τον δρόμο».

Κάποιοι μάλιστα κράτησαν κι ένα πανό με τη φράση «Χτυπάνε μία, Απαντάνε όλες», με αφορμή τον μεγάλο αριθμό των περιστατικών βίας κατά των γυναικών, αλλά και τις γυναικοκτονίες.

Παράλληλα, οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν την επανοικειοποίηση της πλατείας Αριστοτέλους μετά την ομοτρανσφοβική επίθεση που είχε σημειωθεί τον περασμένο Μάρτιο, με το κεντρικό τους πανό να αναφέρει «Παίρνουμε πίσω την Αριστοτέλους και κάθε Αριστοτέλους».

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους, οι συγκεντρωμένοι ανάρτησαν συμβολικά στην πρόσοψη του Ολύμπιον τη σημαία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα