Θεσσαλονίκη: Σε εφαρμογή ειδικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την καθαριότητα στην πόλη

Διαβάζεται σε 2'
Θεσσαλονίκη: Σε εφαρμογή ειδικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την καθαριότητα στην πόλη
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Από την Τετάρτη θα εφαρμοστεί στη Θεσσαλονίκη σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να καθαρίσει η πόλη. Οι σχετικές λεπτομέρειες.

Σε εφαρμογή μπαίνει από την Τετάρτη ειδικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την καθαριότητα προκειμένου όσο πιο άμεσα γίνεται να καθαρίσει η Θεσσαλονίκη από τα σκουπίδια και τα ογκώδη απορρίμματα.

Αυτό αποφασίστηκε, όπως αναφέρει η voria.gr, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης παρουσία του δημάρχου Στέλιου Αγγελούδη με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιώργο Δημαρέλο, τον σύμβουλο Θανάση Παππά, τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Κίρλα και των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος ζήτησε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης «η πόλη να καθαρίσει άμεσα». «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση», φέρεται να είπε ο κ. Αγγελούδης.

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη αποφασίστηκε να μπει σε εφαρμογή ένα ειδικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να καθαρίσει η πόλη και ένα εξειδικευμένο σχέδιο για τα ογκώδη απορρίμματα, τα οποία το τελευταίο διάστημα έχουν καλύψει πολλά πεζοδρόμια. Η εφαρμογή τους ξεκινά άμεσα και ειδικότερα από αύριο, καθώς στόχος είναι να μη χαθεί άλλος χρόνος. Για την ορθολογικότερη αποκομιδή απορριμάτων θα γίνει αναπροσαρμογή των περιφερειών.

Επίσης, αποφασίστηκε ανάκληση αδειών των εργαζομένων για τον μήνα Ιανουάριο ώστε να ενεργοποιηθεί το σύνολο του διαθέσιμου προσωπικού και των διαθέσιμων μηχανικών μέσων.

Στόχος είναι να βγουν όλοι στον δρόμο για να γίνει η αποκομιδή των απορριμμάτων άμεσα. Δόθηκε εντολή όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν τα μέσα ατομικής προστασίας, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα