Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό από φοιτητές

Διαβάζεται σε 1'
Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό από φοιτητές
GRTimes

Διαμαρτυρία υπέρ των Παλαιστινίων σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι, από φοιτητικούς συλλόγους έξω από τα γραφεία πρυτανείας του ΑΠΘ.

Αίτημα των φοιτητών στην σημερινή διαμαρτυρία είναι η “διακοπή κάθε οικονομικής και ερευνητικής συνεργασίας του πανεπιστημίου με το κράτος του Ισραήλ“, εξαιτίας όσων επιχειρήσεων συμβαίνουν στην Γάζα, μετρώντας μάλιστα χιλιάδες νεκρούς. Οι φοιτητές φώναζαν συνθήματα αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό, κρατώντας πανό με τα αιτήματά τους και ζωγραφίζοντας την σημαία της Παλαιστίνης με μπογιά σε ένα μικρό τμήμα της εισόδου της Πρυτανείας. Ζητούν παράλληλα την αποχή της χώρας από οποιαδήποτε εμπλοκή ή συνεργασία με το Ισραήλ.

Και στην Αθήνα οι φοιτητικοί σύλλογοι βρίσκονται στο πλευρό της Παλαιστίνης. Η Νομική Σχολή βρισκόταν υπό κατάληψη από χθες το βράδυ. Με την εισβολή της ΕΛ.ΑΣ στον Πανεπιστημιακό χώρο, η κατάληψη εκκενώθηκε και σημειώθηκαν 28 προσαγωγές. Οι φοιτητές όμως συγκεντρώνονται και πάλι στην Σόλωνος. Ασαφές παραμένει αν η επέμβαση της ΕΛΑΣ ζητήθηκε από την πρυτανεία.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα