Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 34χρονος που καλούσε σε συγκέντρωση κατά του Europride

Διαβάζεται σε 1'
EuroPride 2024
EuroPride 2024 SOOC

Οι αρχές συνέλαβαν 34χρονο στη Θεσσαλονίκη που καλούσε σε διαδήλωση κατά του Europride. Κατηγορείται για διέγερση σε ανυπακοή με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και απείθεια.

Στη σύλληψη ενός 34χρονου στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν οι αρχές, καθώς καλούσε τον κόσμο να συμμετάσχει σε διαδήλωση κατά του Europride 2024, ενώ είχε προηγηθεί απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. που απαγόρευε τη συγκεκριμένη διαδήλωση.

Μάλιστα ο 34χρονος απηύθυνε το μισαλλόδοξο κάλεσμά του μέσω συνέντευξης που παραχώρησε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. Η συνέντευξη, εκτός από την ιστοσελίδα του συγκεκριμένου ραδιοφώνου αναρτήθηκε και σε άλλους διαδικτυακούς ιστότοπους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας, ο 34χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης (27/06) στη Σταυρούπολη από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και εις βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διέγερση σε ανυπακοή (σε συνδυασμό με έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά).

Επιπλέον, αντιμετωπίζει την κατηγορία της απείθειας, επειδή στη θέα των αστυνομικών τράπηκε σε φυγή και εισήλθε στο διαμέρισμά του, όπου τελικά συνελήφθη παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Οδηγείται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης με την αυτόφωρη διαδικασία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα