Θεσσαλονίκη: Σοκάρει ο μητροκτόνος – “Δέχτηκα μετά από δική της απαίτηση να της αφαιρέσω τη ζωή”

Θεσσαλονίκη: Σοκάρει ο μητροκτόνος – “Δέχτηκα μετά από δική της απαίτηση να της αφαιρέσω τη ζωή”
Το σημείο στη Χαλκηδόνα όπου εντοπίστηκε νεκρή η μητέρα του δράστη μέσα σε αυτοκίνητο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ/INTIME NEWS

"Δεν άντεχα πια να βλέπω τη μητέρα μου να υποφέρει" δήλωσε ο 34χρονος καθ' ομολογίαν μητροκτόνος. "Εκείνη μου το ζήτησε εδώ και πολύ καιρό" υποστήριξε.

Λίγες ώρες πριν την απολογία του ενώπιον του Εισαγγελέα Κατερίνης ο 34χρονος καθ’ ομολογίαν μητροκτόνος μίλησε στο GRTimes. Δέχτηκα μετά από τη δική της απαίτηση να της αφαιρέσω τη ζωή” υποστήριξε, μεταξύ άλλων.

“Τώρα πλέον αρχίζω να συνειδητοποιώ την πράξη μου. Θέλω να πω ότι δεν άντεχα πια να βλέπω τη μητέρα μου να υποφέρει από τους πόνους και δυστυχώς δέχτηκα μετά από τη δική της απαίτηση να της αφαιρέσω τη ζωή.

Εκείνη μου το ζήτησε εδώ και πολύ καιρό και δεν περνούσε καν από το μυαλό μου ότι θα μπορούσα να κάνω εγώ αυτή την πράξη. Μέχρι την ημέρα που η μητέρα μου, μου είπε πως ήρθε η ώρα να τη στείλω στον πατέρα μου που έχει φύγει από τη ζωή εδώ και πολλά χρόνια.

Δυστυχώς υπάκουσα στην εντολή της και αυτό σήμερα το μετανιώνω βαθιά. Επιχείρησα να θέσω τέλος στη ζωή μου αλλά δεν τα κατάφερα. Σκόπευα να παραδοθώ αλλά εντοπίστηκα πριν το κάνω.

Περιπλανήθηκα σε πολλά και διαφορετικά σημεία για να μπορέσω να αντιμετωπίσω τον εαυτό μου και αυτό που είχα κάνει και όχι για να κρυφτώ. Άλλωστε όλα τα σημαντικά στοιχεία της υπόθεσης όπως το όπλο και το σημείωμα που άφησα αποτυπώνει την ανάγκη μου να ομολογήσω και ουσιαστικά να βοηθήσω τις Αρχές στις έρευνες τους. Λυπάμαι που δε μπορώ να γυρίσω το χρόνο πίσω μακάρι να μην είχα βρει τη δύναμη να υπακούσω στην επιθυμία της να φύγει από τη ζωή”, καταλήγει ο 34χρονος.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του, Νίκο Πετρίδη, πρόκειται για μια οικογενειακή τραγωδία.

“Η μητέρα του εντολέα μου αρκετό καιρό πριν απαιτούσε από τον ίδιο της το γιο να της αφαιρέσει τη ζωή μην αντέχοντας πλέον τα σοβαρά ψυχολογικά και σωματικά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε επί σειρά χρόνων”, σημειώνει ο κ. Πετρίδης μιλώντας στο GRTimes.

Το χρονικό της σύλληψης του δράστη

Όπως έγινε γνωστό, οι Αρχές κατάφεραν να προχωρήσουν στη σύλληψη του δράστη, το πρωί του Σαββάτου (22/4) όταν ένοικοι μιας πολυκατοικίας στην περιοχή του Φαλήρου, στη Θεσσαλονίκη, τον εντόπισαν να κινείται ύποπτα εντός της και κάλεσαν την Άμεση Δράση.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ANT1, ο 34χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη με ξυρισμένο κεφάλι, βρώμικα ρούχα και έναν σουγιά στην τσέπη του μπουφάν του. Παρότι φαινόταν σε άσχημη κατάσταση, δεν συνεργάστηκε εξ’ αρχής με τις αρχές.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στην πολυκατοικία, στην περιοχή του Φαλήρου, στη Θεσσαλονίκη, έδωσε ψεύτικα στοιχεία. Μόλις οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν σημάδια διάρρηξης σε κανένα από τα διαμερίσματα, τον πίεσαν και τελικά τους είπε το πραγματικό του όνομα.

Τότε οι Αρχές συνειδητοποίησαν ότι βρίσκονταν ενώπιον του μητροκτόνου που αναζητούσαν για πάνω από 20 ημέρες. Του πέρασαν χειροπέδες, τον έβαλαν στο περιπολικό και τότε φέρεται να είπε “εγώ σκότωσα τη μάνα μου”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα