Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν τρεις ανήλικοι για τη ρατσιστική επίθεση σε ξενώνα με προσφυγόπουλα

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν τρεις ανήλικοι για τη ρατσιστική επίθεση σε ξενώνα με προσφυγόπουλα
istock

Τρεις ανήλικοι ηλικίας 15, 16 και 17 ετών, ελληνικής καταγωγής, ταυτοποιήθηκαν για την επίθεση σε βάρος ασυνόδευτων μεταναστών στην Περαία Θεσσαλονίκης. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους.

Στην ταυτοποίηση των στοιχείων τριών ατόμων για την εμπλοκή τους στην επίθεση που έλαβε χώρα τον περασμένο Μάιο σε βάρος νεαρών ασυνόδευτων μεταναστών που διαμένουν σε δομή φιλοξενίας της Κοινωνικής Οργάνωσης ΑΡΣΙΣ, στην Περαία Θεσσαλονίκης προχώρησαν οι Αρχές. Πρόκειται για ελληνικής καταγωγής δράστες, ηλικίας 15, 16 και 17 ετών.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, σε βάρος τριών νεαρών ημεδαπών για τα αδικήματα της ληστείας, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, παράβασης Νόμου περί όπλων και παράβαση της αντιρατσιστικής Νομοθεσίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι, από κοινού με άλλα άτομα, επιτέθηκαν αρχικά με πέτρες και ξύλα σε έξι νεαρούς αλλοδαπούς (16 έως 18 ετών), τραυματίζοντας δύο εξ αυτών, ενώ επιπλέον αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο.

Στη συνέχεια προσέγγισαν δομή φιλοξενίας όπου μένουν οι ανήλικοι πρόσφυγες και μαζί με άλλα άτομα έριξαν αντικείμενα κατά της δομής και φώναζαν υβριστικά συνθήματα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η καταγγελία

«Όλα άρχισαν όταν οκτώ νεαροί έβρισαν και κυνήγησαν αναίτια μια παρέα έξι ασυνόδευτων παιδιών, που κάθονταν σε πλατεία κοντά στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας, δίπλα στον ξενώνα. Έπιασαν και χτύπησαν στο κεφάλι με καδρόνι ένα 16χρονο παιδί από το Πακιστάν και στη συνέχεια το γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο και του έκλεψαν το κινητό τηλέφωνο. Το παιδί γλίτωσε χάρη στην παρέμβαση δύο διερχόμενων αντρών, οι οποίοι υπερασπίστηκαν το προσφυγόπουλο και οι επιτιθέμενοι τράπηκαν σε φυγή», αναφέρει η ΑΡΣΙΣ σε ανακοίνωση που εξέδωσε

Στη συνέχεια, όπως σημειώνει η οργάνωση, περίπου 30-40 νεαροί έφτασαν έξω από τον ξενώνα με επιθετικές διαθέσεις, πετώντας πέτρες, τσιμεντόλιθους και καδρόνια. Οι εργαζόμενοι της ΑΡΣΙΣ ασφάλισαν τη δομή, για να προστατεύσουν τα παιδιά που βρίσκονταν εκεί και η επίθεση έληξε με την παρέμβαση των γειτόνων, οι οποίοι βγήκαν στα μπαλκόνια και άρχισαν να φωνάζουν, οπότε οι επιτιθέμενοι τράπηκαν σε φυγή.

Στην ανακοίνωση η ΑΡΣΙΣ επισημαίνει την καταλυτική παρέμβαση των κατοίκων της Περαίας, «που έχουν αγκαλιάσει» τον ξενώνα και ευχαριστεί τις αστυνομικές αρχές για την αντιμετώπιση του περιστατικού. Παράλληλα, καλεί την τοπική κοινότητα και τους φορείς να βοηθήσουν στο έργο της οργάνωσης, «απομονώνοντας ρατσιστικές συμπεριφορές και ενέργειες».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα