Θεσσαλονίκη: Τραγωδία με λεωφορείο του ΟΑΣΘ – “Ο οδηγός είχε λιποθυμικό επεισόδιο”

Διαβάζεται σε 2'
Θεσσαλονίκη: Τραγωδία με λεωφορείο του ΟΑΣΘ – “Ο οδηγός είχε λιποθυμικό επεισόδιο”
Eurokinissi

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου δεν έχει μνήμη του τι συνέβη, γεγονός που το αποδίδει στο ότι πιθανότατα δεν είχε τις αισθήσεις του:

Σε λιποθυμικό επεισόδιο του 43χρονου οδηγού λεωφορείου του ΟΑΣΘ φαίνεται να αποδίδεται το τραγικό χθεσινό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε μπροστά από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης. Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του λεωφορείου και παρέσυρε μια γυναίκα οδηγό μηχανής, η οποία σκοτώθηκε. Στη συνέχεια προσέκρουσε σε τρία οχήματα, προκαλώντας τον τραυματισμό δύο ανθρώπων.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε το πρωί της Πέμπτης (2/11) στον ANT1, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας, ο οδηγός δεν έχει μνήμη του τι συνέβη τα μοιραία εκείνα δευτερόλεπτα, γεγονός που το αποδίδει στο ότι πιθανότατα δεν είχε τις αισθήσεις του: «Έχω μιλήσει με τον συνάδελφο, πήγα χθες το βράδυ και στο νοσοκομείο. Η τελευταία εικόνα που έχει είναι να είναι σταματημένος στο φανάρι του σταθμού και να περιμένει να ανάψει πράσινο για να ξεκινήσει και να πάει προς το κέντρο της πόλης και η επόμενη εικόνα που έχει είναι να προσπαθεί κάποιος να τον συνεφέρει (ενώ) ήταν πεσμένος πάνω στο τιμόνι. Κατά 99% υπήρχε κάποιο λιποθυμικό επεισόδιο. Το αντιλαμβάνεστε και εσείς με την πορεία που είχε το λεωφορείο, δεν μπορεί ένας οδηγός που έχει τη συνείδησή του να διαγράψει μια τέτοια πορεία» είπε ο κ. Δήμκας.

Παράλληλα, ο κ. Δήμκας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της άτυχης γυναίκας, ενώ ευχήθηκε κουράγιο σε εκείνη, τους τραυματίες αλλά και στον οδηγό του λεωφορείου του ΟΑΣΘ.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το περιστατικό

Ανακοίνωση για το θανατηφόρο τροχαίο  εξέδωσε η ΕΛΑΣ:

«Μεσημβρινές ώρες χθες (01-11-2023), στη διασταύρωση των οδών Μοναστηρίου και Αναγεννήσεως, αστικό λεωφορείο που οδηγούσε 43χρονος ημεδαπός, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα της οδού Μοναστηρίου (κατεύθυνση προς κέντρο πόλεως) και προσέκρουσε σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα και τρία (3) έτερα οχήματα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της 40χρονης οδηγού του δικύκλου και τον ελαφρύ τραυματισμό του οδηγού του λεωφορείου και δύο (2) εκ των οδηγών των εμπλεκομένων οχημάτων.

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα