Θρήνος στην Πάτρα για τον θάνατο του 29χρονου αστυνομικού

Διαβάζεται σε 2'
elas
Αστυνομικές δυνάμεις ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Από την Πάτρα καταγόταν ο 29χρονος αστυνομικός που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια καταδίωξης στον Ασπρόπυργο. Στην Αθήνα μεταβαίνει η οικογένειά του.

Θλίψη έχει προκαλέσει σε όλη την κοινωνία αλλά και στην Πάτρα, απ’ όπου καταγόταν, ο θάνατος του 29χρονου αστυνομικού, που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια καταδίωξης στον Ασπρόπυργο, τα ξημερώματα της Δευτέρας (18/12).

Όπως μετέδωσε το τοπικό μέσο thebest.gr, πρόκειται για τον 29χρονο Χρήστο Κουρουνιώτη.

Ο 29χρονος καταγόταν από την Πάτρα ενώ η οικογένειά του, η οποία έχει ακόμη έναν γιο, επίσης αστυνομικό που υπηρετεί στην Πάτρα, μεταβαίνει στην Αθήνα.

Παράλληλα συλλυπητήριο μήνυμα στην οικογένεια του 29χρονου έστειλε και ο Δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης.

“Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει τη θλίψη του για τον πρόωρο κι άδικο χαμό, σε τροχαίο ατύχημα εν ώρα υπηρεσίας, του 29χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ, Χρήστου Κουρουνιώτη. Ο Δήμαρχος απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Το χρονικό της αιματηρής καταδίωξης

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν περίπου στις 4 τα ξημερώματα, όταν το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχτηκε κλήση για απόπειρα κλοπής σταθμευμένου οχήματος από την περιοχή της Νίκαιας.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί, στη θέα των οποίων οι Ρομά που έκλεβαν το αυτοκίνητο διέφυγαν, ο ένας με το όχημα με το οποίο είχαν πάει στο σημείο και ο άλλος με το κλεμμένο.

Ακολούθησε καταδίωξη μέχρι την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στον Ασπρόπυργο. Στο ύψος της Λίμνης Κουμουνδούρου ο προπομπός δράστης κατάφερε να στρίψει και να διαφύγει, ο 20χρονος συνεργός του όμως – που οδηγούσε το κλεμμένο αυτοκίνητο – συνέχισε την πορεία του, με τους αστυνομικούς να συνεχίζουν να τον καταδιώκουν.

Κάποια στιγμή ο δράστης επιχείρησε απότομη αλλαγής κατεύθυνσης με επικίνδυνο ελιγμό, προσέκρουσε και ακινητοποιήθηκε στο τοιχίο. Ο αστυνομικός που οδηγούσε το περιπολικό που ακολουθούσε από κοντά, πάτησε απότομα φρένο για να αποφύγει το όχημα του δράση. Η μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙΑΣ δεν πρόλαβε, όμως, να φρενάρει με αποτέλεσμα να πέσει πίσω από το περιπολικό με σφοδρότητα και να τραυματιστούν πολύ σοβαρά και οι δύο αστυνομικοί.

Ο δράστης συνελήφθη επί τόπου και οι δύο τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου λίγη ώρα μετά, ο 29χρονος αστυνομικός και οδηγός της υπηρεσιακής μοτοσικλέτας κατέληξε.

Ο 32χρονος συνάδελφός του, που είναι επίσης σοβαρά τραυματισμένος, μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου έχει διασωληνωθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα