Τι σημαίνει για εμένα ‘ασφάλεια’: Πέντε δημοσιογράφοι του News 24/7 απαντούν

Τι σημαίνει για εμένα ‘ασφάλεια’: Πέντε δημοσιογράφοι του News 24/7 απαντούν

Τι με κάνει να αισθάνομαι ασφαλής στην καθημερινότητα μου; Πέντε συντάκτες του News 24/7 καταθέτουν τη δική τους άποψη

Ένας διαφορετικός διαγωνισμός έλαβε χώρα το περασμένο διάστημα. Πρόκειται για τον διαγωνισμό καινοτομίας Crowdhackathon Ιnsurance 2.0 που είχε ως θέμα την ανάπτυξη εφαρμογών και την επιχειρησιακή καινοτομία στον τομέα της ασφάλισης. Όπως είναι φυσικό, η Eurolife ERB δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό το περιβάλλον, καθώς η στήριξη ενός τέτοιου θεσμού εντάσσεται στην ευρύτερη φιλοσοφία του Ομίλου της Eurolife ERB με κύριο ζητούμενο την μέγιστη δυνατή αλλά και όσο το δυνατόν πιο εξατομικευμένη ασφάλεια για τον ενδιαφερόμενο. Μια ασφάλεια που αποτελεί ένα από τα καίρια ζητήματα για όλους μας σήμερα.

Σήμερα που η η τεχνολογία εξελίσσεται με καταιγιστικούς ρυθμούς, εσάς τι σας κάνει να αισθάνεστε ασφαλείς; Απαντήστε εδώ και διεκδικήστε ένα ipad mini 4

Πέντε συντάκτες του News 24/7 δίνουν παρακάτω τη δική τους διάσταση σχετικά με το θέμα αυτό . Οι απόψεις μπορεί να είναι διαφορετικές και ποικίλες, όμως στο τέλος της ημέρας, μοιάζουν. Γιατί όλοι μας, θέλουμε το καλύτερο για εμάς, αλλά πρωτίστως για τους ανθρώπους που αγαπάμε.

Τι σημαίνει ασφάλεια για τη Σοφία Κατσαρέλη

Σε μία προσπάθεια να ορίσω τι σημαίνει για τη ζωή μου η λέξη “ασφάλεια”, το μυαλό μου πηγαίνει σε λέξεις, αλλά κυρίως και πολύ περισσότερο σε πρόσωπα. Λέξεις όπως η σιγουριά, η άνεση, η θαλπωρή και η ζεστασιά. Πρόσωπα λίγα, μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού, αποκλειστικά και μόνο τα μέλη της οικογένειάς μου.

Λένε, πως “σπίτι είναι εκεί όπου είναι τα αγαπημένα μας πρόσωπα” και είναι αλήθεια. Γιατί ανεξάρτητα από όσα συμβαίνουν στην καθημερινότητά μας, στον χώρο εργασίας μας, στην τρέλα της πόλης, στις δυσκολίες και τις “παγίδες” που κρύβουν όλες οι ανθρώπινες σχέσεις, η επιστροφή στο σπίτι είναι το μόνο πράγμα, που σε κάνει να αισθάνεσαι, πως υπάρχει ένα καταφύγιο, ένα μέρος όπου δεν μπορεί να σε φτάσει και να σε πληγώσει κανείς.

Γιατί εκεί είναι εκείνα τα πρόσωπα, στα οποία δεν χρειάζεται να πεις πολλά, για να σε καταλάβουν. Είναι εκείνα τα πρόσωπα, που μπορούν χωρίς να μιλήσουν, με ένα βλέμμα, με ένα χάδι, να απαλύνουν τον πιο βαθύ σου πόνο, να ξεγελάσουν τον πιο μεγάλο σου φόβο. Είναι η οικογένειά μας, οι γονείς, τα αδέλφια, οι πιο δικοί μας άνθρωποι… για μένα η αγκαλιά μου, το καταφύγιό μου, η ασφάλειά μου.

Τι σημαίνει ασφάλεια για τον Χρήστο Δεμέτη

Ασφάλεια για μένα είναι ένα ποτήρι κρασί μαζί με αγαπημένα πρόσωπα στο οικογενειακό τραπέζι ανεξαρτήτως περίστασης.

Ασφάλεια είναι τα χαμόγελα με αγαπημένα πρόσωπα, φίλους ή συγγενείς, με ανθρώπους που αισθάνεσαι ότι μπορείς να δώσεις και να πάρεις αγάπη.

Ασφάλεια είναι το καλό οικογενειακό κλίμα σε έναν χώρο που ξέρεις πως δεν θα παραβιάσει κανείς και πώς θα εξασφαλίζεται η ακεραιότητα η δική σου, αλλά περισσότερο εκείνων για τους οποίους νοιάζεσαι και νοιάζονται για σένα. Ασφάλεια είναι και η διασφάλιση της ψηφιακής “ακεραιότητας” τόσο για εμένα, όσο και για τους συγγενείς μου.

Ασφάλεια είναι η προστασία της ιδιωτικότητας και του ιδιωτικού χώρου και η διατήρηση του κλίματος που θα σε κάνει να ηρεμήσεις μετά από κάθε δουλειά ή υποχρέωση. Για να ξεκινάς και να τελειώνεις με τον καλύτερο τρόπο τις μέρες σου.

Τι σημαίνει ασφάλεια για τον Χρήστο Καράμπελα

Μια στιγμή που νιώθω ασφάλεια είναι όταν κοιτάω ένα γνώριμο ταβάνι.

Νιώθω ασφαλής όταν είμαι σινεμά. Ή όταν είμαι αγκαλιά της στον καναπέ με μια ταινία.

Δεν νιώθω ασφάλεια όταν βλέπω το υπόλοιπό μου στην τράπεζα κι είναι ακόμα 10 του μήνα.

Δε νιώθω ασφαλής όσες φορές έχει τύχει να βλέπω ανθρώπους να τρέχουν θυμωμένοι και να φωνάζουν.

Ούτε νιώθω ιδιαίτερα ασφαλής όταν οδηγώ αν και θα ‘πρεπε γιατί δεν είμαι τόσο κακός στην οδήγηση.

Νιώθω ανασφάλεια όταν διαβάζω αριθμούς και στατιστικές.

Δε νιώθω ασφάλεια όταν ακούω λέξεις όπως «μέτρα», «για το καλό μας» ή «οι ξένοι».

Νιώθω ασφαλής όταν έχει ήλιο και περπατάω χωρίς να πρέπει να φτάσω κάπου.

Νιώθω ασφάλεια όταν τρώω σπιτικό φαγητό.

Δεν νιώθω ασφαλής όταν δεν βρίσκω τα τσιγάρα μου ή τα κλειδιά μου. Επίσης όταν δεν έχω μπαταρία ή MB στο κινητό και είμαι πολύ μακριά από το σπίτι.

Σίγουρα δε νιώθω ασφάλεια όταν δεν καταλαβαίνω. Αλλά από την άλλη είναι κι αρκετές οι φορές που νιώθω ασφαλής όταν δεν καταλαβαίνω. 

Μου αρέσει κιόλας.

Τι σημαίνει ασφάλεια για τον Λευτέρη Σαββίδη

Ασφάλεια είναι δύο μάτια, εκείνα τα δύο μάτια, μέσα στα οποία μπορείς να χαθείς για ώρες, για μέρες, για χρόνια.

Στην προσφέρει ένα χέρι, το πρώτο χέρι που σε άγγιξε σε αυτή τη ζωή και μπορεί ακόμη και σήμερα να απαλύνει πόνους και να διώξει έγνοιες.

Η φιγούρα, εκείνη η στιβαρή, αγέρωχη κορμοστασιά που κάποτε ήταν ο υπερήρωας των παιδικών σου χρόνων και τώρα χαίρεται εκείνος σαν παιδί, που σε βλέπει να ευτυχείς, να “προκόβεις”.

Το όνομα που ερχόταν πάντα πρώτο στο στόμα, κάθε φορά που είχες μπλεξίματα και με έναν μαγικό τρόπο είχε τη λύση για ό, τι και να σε παίδευε. Κι ας σας χώριζαν μόνο λίγα χρόνια.

Τα σγουρά εκείνα μαλλιά που τέντωνες τις μύτες των ποδιών σου για να δεις καθώς ξεχώριζαν όταν στοιχιζόμασταν στη σειρά στο σχολείο. Μια εικόνα που έφτανε ώστε να νιώσεις γαλήνη που είχες την τεράστια ευλογία να μην είσαι ποτέ μόνος, από την πρώτη στιγμή που πήρες ανάσα (κι ακόμη πιο πριν).

Ασφαλή σε κάνουν οι άνθρωποι. Οι δικοί σου άνθρωποι.

Τι σημαίνει ασφάλεια για τον Βασίλη Σφήνα

Ασφάλεια, σημαίνει σιγουριά. Σιγουριά αισθανόμαστε πλάι στους δικούς μας ανθρώπους, στην οικογένειά μας, θα πουν οι περισσότεροι και θα έχουν δίκιο. Αυτό ισχύει και για μένα αλλά δε θα σταθώ εκεί, θα πάω λίγο παρακάτω.  Αυτοί, οι δικοί μου άνθρωποι, είναι που από μικρή ηλικία προσπάθησαν να μου περάσουν το ακριβώς αντίθετο. Να μην νιώθω σιγουριά πλάι σε κανέναν, ούτε ακόμα και στους ίδιους. Οξύμωρο; Δεν το κάνουν φυσικά από κακία, μην πάει το μυαλό σας εκεί. Θέλουν να στέκομαι στις δικές μου δυνάμεις, να μην επαναπαύομαι στιγμή, να παλεύω με τα δικά μου εφόδια, να παίρνω πρωτοβουλίες, να συσσωρεύω γνώση, να πέφτω, να σηκώνομαι, να μάχομαι! Δεν ξέρω γιατί μου τα έμαθαν έτσι, ίσως κάποια μέρα

Και στις δικές σου δυνάμεις δε στηρίζεσαι χωρίς να εξασφαλίσεις τα βασικά αγαθά της σύγχρονης ζωής. Και κακά τα ψέματα στα αυτά συμπεριλαμβάνεται και ένα καλό smartphone, τι να κάνουμε τώρα; Ασφάλεια λοιπόν σημαίνει να έχω την εργασία μου, που συνεπάγεται ανεξαρτησία, ελευθερία, αξιοπρέπεια.

Μπορεί να ακούγεται πεζό, κυνικό, ξενέρωτο, ίσως και εγωιστικό. Αλλά σκεφτείτε υπάρχει μεγαλύτερη σιγουριά και άρα ασφάλεια από το να στέκεσαι γερά στα ίδια σου τα πόδια;

Εσάς, τι μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε ασφαλείς; – Απαντήστε στο ερωτηματολόγιο και μπείτε στην κλήρωση για ένα ipad mini 4

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα