Τίτλοι τέλους για την έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών

Τίτλοι τέλους για την έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών
ΑΘΗΝΑ-ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ// Ανακοίνωση για το αν θα εκδοθούν ή όχι οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί στη χώρα τους.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) Eurokinissi

Και σήμερα το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε το αίτημα έκδοσης των τελυταίων δύο Τούρκων αξιωματικών που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος

Η ομόφωνη απόρριψη του νέου αιτήματος έκδοσης των τελευταίων δύο Τούρκων αξιωματικών που φέρονται να συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα χώρα, ήρθε από το τρίτο δικαστικό συμβούλιο.

Το Συμβούλιο Εφετών ακολουθώντας τις αποφάσεις των δύο προηγούμενων συνθέσεων αλλά και εκείνες του Αρείου Πάγου, αποφάσισε να μην εκδοθούν και αυτοί οι Τούρκοι υπήκοοι, επικαλούμενο καθώς φαίνεται το ισχυρισμό ότι δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης στη χώρα τους.

Μάλιστα, ο εισαγγελέας Εφετών, Γιώργος Βούλγαρης, ανέφερε στην εισήγησή του για απόρριψη του αιτήματος: “Αυτό που συμβαίνει, είναι εξαιρετικά οδυνηρό και για τη χώρα που ζητά την έκδοση και για τη χώρα που την αρνείται. Μπορεί αύριο η Ελλάδα να ζητά κάποιους για σοβαρά αδικήματα και να αρνείται η Τουρκία ή άλλη χώρα. Δεν μπορώ όμως να εισηγηθώ την έκδοση γιατί δεν έχουν αλλάξει οι λόγοι της άρνησης.

Σταμάτησαν οι βασανισμοί; Οι διωγμοί; Οι ομαδικές απολύσεις και διώξεις; Καταλαβαίνω ότι μια 2η απορριπτική απάντηση στα αιτήματα έκδοσης ενδεχομένως να προκαλέσει δυσφορία στη γείτονα χώρα. Όμως αν κοιταχθεί με ειλικρίνεια στον καθρέπτη η σύγχρονη Τουρκία θα καταλάβει γιατί έρχεται η μία άρνηση μετά την άλλη, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από άλλες χώρες για την έκδοση των φερόμενων πραξικοπηματιών”.

Παράλληλα και αυτό το δικαστικό συμβούλιο διέταξε την απελευθέρωση των Τούρκων αξιωματικών, αν δεν κρατούνται για άλλο λόγο. Υπενθυμίζεται όμως ότι εδώ και λίγες ημέρες η κράτησή τους στο πλαίσιο του ασύλου έχει παραταθεί για τρεις μήνες και έτσι θα παραμείνουν, όπως όλα δείχνουν στις εγκαταστάσεις του ΑΤ του Ολυμπιακού Χωριού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα