Το ΦΙΞ in art φέρνει το μεγάλο συνέδριο του TEH στη Θεσσαλονίκη

Διαβάζεται σε 4'
Το ΦΙΞ in art φέρνει το μεγάλο συνέδριο του TEH στη Θεσσαλονίκη

Το συνέδριο του Trans Europe Halles (TEH)  έρχεται μετά από αρκετά χρόνια στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, από τις 10 έως τις 13 Οκτωβρίου.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη μεγάλη δράση του ΦΙΞ in art που θα φιλοξενήσει στις νέες εγκαταστάσεις του στην Επανομή με την αρωγή του δήμου Θερμαϊκού, το συνέδριο του δυναμικού δικτύου Trans Europe Halles (TEH) το οποίο έρχεται μετά από αρκετά χρόνια στην Ελλάδα, από τις 10 έως τις 13 Οκτωβρίου.

To TEH είναι ένα από τα παλαιότερα δίκτυα πολιτιστικών κέντρων στην Ευρώπη με έδρα τη Σουηδία. Έχει ιδρυθεί το 1983 και ενώνει πολιτιστικά κέντρα δημιουργημένα από πολίτες, δίνοντας ξανά ζωή σε πρώην βιομηχανικούς χώρους και σκοπεύοντας στη δημιουργία κοινοτήτων μέσα από την τέχνη και τον πολιτισμό.

Τα περισσότερα από 140 μέλη σε πάνω από 40 χώρες της Ευρώπης προσφέρουν διαρκώς υποστήριξη σε επίπεδο γνώσεων, εκπαίδευσης, χρηματοδότησης και δικτύωσης ενώ μέσα από την αλληλεπίδραση προωθούνται αξίες όπως η κοινωνική δικαιοσύνη, η βιωσιμότητα και η καλλιτεχνική ελευθερία. Το ΦΙΞ in art που θα φιλοξενήσει το συνέδριο συμμερίζεται όλες τις αξίες του Trans Europe Halles και σκοπεύει να δημιουργήσει χώρο στη Θεσσαλονίκη για τους ανθρώπους που θέλουν να συμμετάσχουν στην τριήμερη δράση.

ΦΙΞ in art και TEH θεωρούν καταλυτική τη δύναμη των πολιτιστικών κέντρων και επιδιώκουν μέσα από αυτά την κοινωνική αλλαγή. Η αλληλεγγύη, η κυριότερη αξία για τα μέλη της εν λόγω σύμπραξης είναι ικανή ώστε να προάγει τη συνεργασία και την κατανόηση ανάμεσα στους ανθρώπους ανά την Ευρώπη.

Τι θα δείτε στο camp meeting της Επανομής

Το Trans Europe Halles που θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του ΦΙΞ in art στην Επανομή θα προσφέρει στους συμμετέχοντες ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα κατάρτισης μέσω σεμιναρίων, εργαστηρίων και ανταλλαγών καλών πρακτικών, παρέχοντάς τους εργαλεία και γνώσεις ώστε να προχωρήσουν στη δράση.

Την ίδια ώρα τα μέλη του TEH θα προσφέρουν υποστήριξη σε επίπεδο ανάπτυξης, στρατηγικών και χρηματοδοτήσεων ώστε να βελτιωθούν οι οργανωτικές δομές, ενώ η μεγάλη κοινότητα του συνεδρίου θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αλληλεπιδράσουν και να συνεργαστούν ανταλλάζοντας ιδέες με τους συναδέλφους τους από όλη την Ευρώπη.

Τι είναι το ΦΙΞ in art

Τα τελευταία 12 χρόνια το ΦΙΞ in artαποτελεί ένα ξεχωριστό ορόσημο για τη Θεσσαλονίκη με τις δράσεις που διοργανώνει

Κεντρικοί στόχοι του ΦΙΞ in art είναι η προώθηση της καλλιτεχνικής έκφρασης, η προσφορά, η μάθηση, η ανταλλαγή των ιδεών και η σύνδεση των ανθρώπων σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Το ΦΙΞ in art ξεκίνησε ως μια προσπάθεια για ένα εναλλακτικό θεατρικό εργαστήρι, όμως γρήγορα εξελίχθηκε οργανικά τόσο στο τοπικό, όσο και στο διεθνές οικοσύστημα στον κοινωνικό και πολιτιστικό χώρο που είναι σήμερα και είναι μέλος σε όλα τα πολιτιστικά δίκτυα της Ευρώπης, όπως το European Creative Hubs, το Trans Europe Halles, το I.E.T.M. και το ENCC.

Εισιτήρια

Το κόστος των εισιτηρίων για τα μη μέλη του TEH ανέρχεται σε 180,00€ για όλο το τριήμερο του camp meeting και στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το catering που θα είναι συνεχώς διαθέσιμο για τους συμμετέχοντες. Το κόστος του εισιτηρίου για μία ημέρα ανέρχεται στα 50,00€, ενώ τη τιμή του ημερήσιου εισιτηρίου χωρίς το catering είναι 30,00€.

Για τα μέλη του TEH αλλά και τα μέλη των οργανισμών που συνεργάζονται επίσημα με το Trans Europe Halles θα ισχύει το εισιτήριο των 160,00€ για όλο το τριήμερο συνέδριο.

Η τιμή του εισιτηρίου για τα άτομα κάτω των 30 ετών, θα ανέρχεται στα 130,00€.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα