Το μεγαλύτερο δίκτυο της Ευρώπης και η δύναμη της φύσης “αλλάζουν” την Αμμουλιανή

Το μεγαλύτερο δίκτυο της Ευρώπης και η δύναμη της φύσης “αλλάζουν” την Αμμουλιανή

Το Vodafone Green Giga Network δίνει 100% πράσινη ενέργεια στο μικρό, αλλά πανέμορφο ελληνικό νησί.

Η Αμμουλιανή είναι ένα μικρό, πανέμορφο νησάκι στον κόλπο του Αγίου Όρους, απέναντι από την Τρυπητή. Σήμερα υπάγεται διοικητικά στο Δήμο Αριστοτέλη και έχει περίπου πεντακόσιους μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι ασχολούνται με την αλιεία και τον τουρισμό. Αποτελεί το μοναδικό κατοικημένο νησάκι της Χαλκιδικής και πρόκειται για έναν μικροσκοπικό παράδεισο με σμαραγδένιες παραλίες, στο οποίο ο χρόνος δεν έχει καμία, μα καμία σημασία.

Στο νησί υπάρχει πυκνή βλάστηση, με πολλά μικρά και μεγάλα δέντρα, τα οποία δημιουργούν μια εικόνα βγαλμένη από καρτ-ποστάλ. Εκτός, όμως, από πράσινα νερά και δέντρα, η Αμμουλιανή μπορεί πλέον να είναι περήφανη και για το πράσινο δίκτυο που διαθέτει, μέσα από μια συνεργασία με τη Vodafone.

Για ένα πράσινο μέλλον με το Vodafone Green Giga Network

Το Vodafone Green Giga Network, το μεγαλύτερο πράσινο δίκτυο στην Ευρώπη που χρησιμοποιεί πλέον ηλεκτρική ενέργεια από 100% πιστοποιημένες, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως ηλιακή, αιολική ή κυματική, στοχεύοντας στον μηδενισμό των εκπομπών ισοδυνάμου διοξειδίου του άνθρακα έχει μπει για τα καλά στη ζωή των κατοίκων της Αμμουλιανής.

Με αυτό τον τρόπο η Vodafone προσπαθεί να επιστρέψει στη φύση τα αγαθά που απλόχερα μας προσφέρει. Για να μπορούμε εμείς, αλλά και οι επόμενες γενιές, να θαυμάσουμε τοπία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, όπως αυτό του μικροσκοπικού νησιού της Βόρειας Ελλάδας.

Τα νέα ψηφιακά δίκτυα και οι τεχνολογίες της Vodafone θέτουν ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, στοχεύοντας σε ένα βιώσιμο μέλλον για όλους. Ειδικά σήμερα, σε μια περίοδο που η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι πιο επιτακτική από ποτέ, τέτοιου είδους ενέργειες μπορούν να φέρουν αισιοδοξία στην τοπική, αλλά και την ευρύτερη κοινωνία. Γιατί ένα δίκτυο, μέσα από τη συνεργασία ανθρώπου και τεχνολογίας μπορεί να λειτουργήσει ως «καταλύτης αλλαγής» για αυτό ένα πιο πράσινο μέλλον, με μεγαλύτερο σεβασμό προς τον πλανήτη.

Τι αντίκτυπο, όμως, έχει όλη αυτή η πρωτοβουλία στην Αμμουλιανή; Το πράσινο δίκτυο συνδέει τους κατοίκους και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για έναν πιο πράσινο τρόπο ζωής. Συγκεκριμένα, το τοπικό δημοτικό σχολείο θα είναι σύντομα σε θέση να λειτουργεί με 100% ηλιακή ενέργεια που παράγεται από φωτοβολταἵκά πάνελ στη στέγη του κι επιτρέπει την παροχή πράσινης ενέργειας και μεταφορά της τόσο στο νηπιαγωγείο όσο και στο κοινοτικό ιατρείο του νησιού, δηλαδή σε εγκαταστάσεις με ουσιαστικό ρόλο για την καθημερινότητα των κατοίκων.

Αντλώντας από την ενέργεια του ήλιου μέσω φωτοβολταϊκών πάνελ, το Vodafone Green Giga Network παίρνει ενέργεια από τον ήλιο κι επιστρέφει πίσω στην τοπική κοινωνία 100% πράσινη ενέργεια, ενώ, εφαρμόζοντας σύγχρονες πρακτικές και τεχνολογίες που βελτιστοποιούν τη λειτουργία του δικτύου, η κατανάλωση ενέργειας στο δίκτυο μειώνεται κατά 50%.

Παράλληλα, το ίδιο πνεύμα χαρακτηρίζει ακόμη και την παραγωγή της τηλεοπτικής διαφήμισης της Vodafone για το συγκεκριμένο project. Για πρώτη φορά σε γύρισμα στην Ελλάδα εφαρμόστηκαν φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές σε όλο το στάδιο της παραγωγής, με μέτρα που ελήφθησαν από τις μετακινήσεις και την διατροφή, έως την κατανάλωση ενέργειας και την διαχείριση αποβλήτων, καταγράφοντας σημαντικές επιτυχίες. Ήταν το πρώτο “Zero Waste” γύρισμα όπου εφαρμόστηκαν οι αρχές της μείωσης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης στο σύνολο των απορριμμάτων που προέκυψαν, με περιορισμό της κατανάλωσης πόσιμου νερού κατά 60% και συρρίκνωση των εκπομπών ισοδύναμου CO2e στις μετακινήσεις, στη διατροφή και στην κατανάλωση ενέργειας κατά τουλάχιστον 1,5 τόνους ή πάνω από 30% σε σχέση με ένα σύνηθες γύρισμα.

Η ενέργεια του Vodafone Green Giga Network στην Αμμουλιανή είναι μόνο η αρχή. Το παράδειγμα αυτού του μικρού καταπράσινου νησιού, όμως, μάς αποδεικνύει περίτρανα πως με τη σωστή συνεργασία ανθρώπου και φύσης μπορούν να γίνουν θαύματα και όλοι μαζί να κάνουμε μια στροφή προς ένα καλύτερο, αλλά και πιο βιώσιμο μέλλον.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα